350 alumnes d’Olot participen al projecte Viles Florides

A través de sessions teòriques i pràctiques es fomenta la millora i el manteniment dels espais verds | La segona edició del projecte ha comptat amb la participació de 7 centres educatius de la capital de la Garrotxa

Uns 350 alumnes de primària han participat durant aquest curs escolar al projecte de Viles Florides. La iniciativa ha comptat amb la participació de 7 centres educatius d’Olot i té l’objectiu de ensenyar com plantar i cuidar diversos tipus de plantes. També s’intenta implicar l’alumnat en la millora i manteniment dels espais verds i enjardinats de la ciutat.   És el segon any consecutiu que el moviment Viles Florides entra a les escoles olotines. Aquest curs ho ha fet a dos centres més respecte l’any passat i ha comptat amb 100 alumnes nous.   El projecte es divideix en dues sessions: una teòrica a l’aula i una pràctica en un espai verd de l’escola o l’entorn. Primer es fa una xerrada sobre l’inicitiva de Viles Florides i diverses tècniques de jardineria. Seguidament els alumnes poden posar en pràctica allò que han après plantant tot tipus de plantes en algun espai de l’escola, el qual hauran de cuidar fins a final de curs. Aquesta part pràctica es porta a terme amb l’ajuda dels jardiners de la Fundació la Fageda.   Aquesta setmana ha tingut lloc l’última sessió del curs a l’Escola Pia. Separats en grups, els alumnes han pogut enjardinar els escocells dels plàtans de davant el centre amb tot tipus de flors.
Uns 350 alumnes de primària han participat durant aquest curs escolar al projecte de Viles Florides. La iniciativa ha comptat amb la participació de 7 centres educatius d’Olot i té l’objectiu de ensenyar com plantar i cuidar diversos tipus de plantes. També s’intenta implicar l’alumnat en la millora i manteniment dels espais verds i enjardinats de la ciutat. És el segon any consecutiu que el moviment Viles Florides entra a les escoles olotines. Aquest curs ho ha fet a dos centres més respecte l’any passat i ha comptat amb 100 alumnes nous. El projecte es divideix en dues sessions: una teòrica a l’aula i una pràctica en un espai verd de l’escola o l’entorn. Primer es fa una xerrada sobre l’inicitiva de Viles Florides i diverses tècniques de jardineria. Seguidament els alumnes poden posar en pràctica allò que han après plantant tot tipus de plantes en algun espai de l’escola, el qual hauran de cuidar fins a final de curs. Aquesta part pràctica es porta a terme amb l’ajuda dels jardiners de la Fundació la Fageda. Aquesta setmana ha tingut lloc l’última sessió del curs a l’Escola Pia. Separats en grups, els alumnes han pogut enjardinar els escocells dels plàtans de davant el centre amb tot tipus de flors. | Pau Masó
Pau Masó
30 de març del 2017
Actualitzat a les 11:24h
Uns 350 alumnes de primària d'entre 6 i 8 anys han participat durant aquest curs escolar al projecte de Viles Florides. La iniciativa ha comptat amb la participació de 7 centres educatius d’Olot i té l’objectiu de ensenyar com plantar i cuidar diversos tipus de plantes. També s’intenta implicar l’alumnat en la millora i manteniment dels espais verds i enjardinats de la ciutat.
 
És el segon any consecutiu que el moviment Viles Florides entra a les escoles olotines. Aquest curs ho ha fet a dos centres més respecte l’any passat i ha comptat amb 100 alumnes nous.
 

Dos alumnes enmig d'una de les sessions pràctiques del projecte Foto: Pau Masó


El projecte es divideix en dues sessions: una teòrica a l’aula i una pràctica en un espai verd de l’escola o l’entorn. Primer es fa una xerrada sobre l’inicitiva de Viles Florides i diverses tècniques de jardineria. Seguidament els alumnes poden posar en pràctica allò que han après plantant tot tipus de plantes en algun espai de l’escola, el qual hauran de cuidar fins a final de curs. Aquesta part pràctica es porta a terme amb l’ajuda dels jardiners de la Fundació la Fageda.
 
Aquesta setmana ha tingut lloc l’última sessió del curs a l’Escola Pia. Separats en grups, els alumnes han pogut enjardinar els escocells dels plàtans de davant el centre amb tot tipus de flors. 
Arxivat a