Les corrandes tornaran a Montagut l’1 d’abril

Serà la vuitena ocasió que el poble garrotxí acull aquest acte | La diada comptarà amb una desena d’activitats culturals | També tindrà lloc la 15 calçotada popular de la Garrotxa

Montagut tornarà a viure una diada de corandes
Montagut tornarà a viure una diada de corandes | Martí Albesa
Redacció
24 de març del 2017
El dissabte 1 d’abril, Montagut viurà la vuitena edició del Combat de Corrandes, un acte que cada any pren rellevància i que es mostra consolidat a la Garrotxa. Es tracta d’una jornada dedicada al món de les corrandes i on es celebra un combat entre cantadors vinguts de tot el territori català.
 
L'acte tindrà lloc a les 16:30h del dissabte i serà acompanyat per una orquestrina. Des de l’organització es demana que les lletres tractin de temes actuals i propers. Tothom qui vulgui pot participar al combat en el qual hi haurà un jurat format per 4 representants de Montagut, la Garrotxa i Catalunya.
 
Des de bon matí, la diada comptarà amb una desena d’actes culturals dirigits a tots els públics. Es podrà veure, per exemple, una exhibició de motoserres que crearan diverses figures a partir d’un tronc. També hi haurà jocs tradicionals per al públic infantil, una cercavila on es podrà veure la reaparició del drac Niol de Montagut, o un debat popular sota el nom “Com transformar la nostra comarca des de la participació popular?”.
 

Serà la tercera ocasió que la Calçotada Popular s'inclou dins el Combat de Corrandes Foto: Martí Albesa


Al migdia, tindrà lloc la Calçotada popular de la Garrotxa que compta amb 15 edicions i que per tercer any consecutiu es trasllada al poble de Montagut i s’engloba dins la programació del Combat de Corrandes. Es tracta d’una de les calçotades amb més participació que s’organitzen a la comarca. Tancarà la diada el grup musical Gats, nascuts a la Vila de Gràcia de Barcelona, presentaran el seu nou disc Esquerdes.
 
El Combat de Corrandes està organitzat pel Grup de Joves de Montagut i l’Assemblea de joves de la Garrotxa. Les dues entitats compten amb la col·laboració de l’Ajuntament de la població, la Greda, l’Associació Terra Aspra i Tràmec la Garrota. 


 

Cartell del 8è Combat de Corrandes de Montagut Foto: Joves de Montagut