La Trailwalker 2017 a Olot comptarà amb 2.200 participants i 370 equips

S’han recollit 578.000 euros que es destinaran als projectes d’Intermón Oxfam | Per setena vegada, la prova de 100Km sortirà des de la capital de la Garrotxa | Es fa una crida als garrotxins perquè col·laborin com a voluntaris

Pau Masó
24 de març del 2017
Actualitzat a les 8:33h
El dissabte 1 d’abril el recinte de l’antiga estació d’Olot veurà sortir per setena vegada la Trailwalker Intermón Oxfam. La prova comptarà aquest any amb 2.200 participants i 370 equips inscrits fins el moment. Es tracta d’un dels esdeveniments solidaris amb més afluència a les comarques gironines.
 
L’edició del 2017 ja ha recollit, fins ara, 578.000 euros que aniran íntegrament als projectes d’Intermón Oxfam contra la pobresa i el dret a l’aigua. Per poder-se inscriure els equips han d’aportar un mínim de 1.500 euros, objectiu que obliga als participants a buscar patrocinadors i donacions particulars.
 
Els més de 2.000 participants de la prova ompliran al 100% les places hoteleres de la ciutat d’Olot la nit prèvia a la sortida. Es tracta d’un fet que es repeteix cada any ja que els esportistes, per comoditat, passen les hores prèvies instal·lats a la capital de la Garrotxa.
 

Enguany hi participaran 370 Foto: Martí Albesa


La Trailwalker recorre la via verda del carrilet fins a Sant Feliu de Guíxols. Són 100 quilòmetres amb menys de 32 hores que es porten a terme per equips de 6 persones, 4 corredors i 2 membres de suport. Enguany, Olot és una de les tres localitats on es celebra la Trailwalker, Vitoria al maig i Madrid al juny són les altres ciutats de l'estat que acullen la prova. 
 
60 voluntaris per fer funcionar la Trailwalker a Olot
 
Des de l’organització es fa una crida als garrotxins perquè col·laborin voluntàriament amb la Trailwalker. Es calcula que es necessiten 60 voluntaris que ajudin la tarda del divendres 31 de març i durant el matí del dissabte 1 d’abril. Informar, entregar dorsals, indicar els esportistes o entregar material per a la prova són algunes de les funcions que es demanen.
 
Qualsevol persona que vulgui participar com a voluntari a la Trailwalker ho pot fer posant-se en contacte amb el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, o bé a través de la pàgina web www.entitatsgarrotxa.cat .
 
La Trailwalker és el primer gran esdeveniment solidari del 2017 a la comarca i un dels que exigeix més voluntaris. El Gran Recapte, la Marató de Sang o la Cursa de Sant Lluc, són altres dates en què també es demana un cop de mà a la ciutat i comarca.