Es presenta la primera edició de la Fira de la Cervesa Artesana d’Olot

Es celebrarà el proper 8 d’abril al Pavelló Firal | Es podrà degustar una trentena de cerveses de la Garrotxa, Maresme, Ripollès, Gironès o Osona | Una desena d'activitats esportives, familiars i lúdiques formaran part del programa

Els joves creadors de la Fira acompanyats del Tinent d'alcalde d'Olot, Josep Berga.
Els joves creadors de la Fira acompanyats del Tinent d'alcalde d'Olot, Josep Berga. | Pau Masó
Pau Masó
23 de març del 2017
Actualitzat a la 13:24h
Aquest dijous s’ha presentat la primera edició de la Fira de la Cervesa Artesana d’Olot que se celebrarà el proper 8 d’abril al Pavelló Firal. Comptarà amb 8 productors que oferiran una trentena de cerveses per degustar. La Fira aposta pel producte local amb la meitat dels cervesers vinguts pròpiament de la Garrotxa, i també altres marques cerveseres del Ripollès, Gironès, Osona i Maresme.

Des de les 9 del matí fins entrada la matinada, es podrà gaudir d’activitats esportives, balls de gegants, una arrossada, grups de percussió, inflables i els concerts de Sra. Karma i The Pardos Cat’s. La primera edició de la Fira també proposa una concentració de vespes que sortirà des del recinte firal i recorrerà els quatre obradors de les cerveses garrotxines, arribant fins a Tortellà.
 
A les 12 del migdia tindrà lloc una de les activitats estrella del programa: un “tour” guiat per tots els estancs cervesers. Acompanyats d’un guia el públic podrà degustar les diferents cerveses i conèixer el producte de primera mà amb les explicacions dels seus creadors.
 
El cartell de la primera edició ha estat obra de Gerard Guillament, estudiant d’enginyeria de disseny industrial, inspirant-se amb els volcans de la Garrotxa. També s’ha dissenyat un got especial per la diada que el públic podrà adquirir amb l’entrada de la Fira.
 

El got dissenyat exclusivament per a la Fira Foto: Pau Masó


Els organitzadors, l’Associació de la Cervesa Artesana de la Garrotxa, han volgut remarcar durant la presentació que es tracta d’una “diada cultural” que gira al voltant del món cerveser. "Volem que no només sigui una fira, sinó un conjunt d'activitats culturals", ha afirmat Joan Guillament, un dels organitzadors. 

L’Associació de la Cervesa Artesana de la garrotxa neix exclusivament amb l’objectiu d’organitzar la Fira. Està formada per quatre joves aficionats de la cervesa que van trobar a faltar una fira d’aquestes característiques a la capital de la Garrotxa. Amb l’olotina la Garrotxa comptarà amb dues fires cerveseres, la més antiga és la de Tortellà la qual complirà la tercera edició la pròxima tardor. 
Arxivat a