Un 86% de les empreses creades des de Dinàmig Garrotxa segueixen actives

És la dada que demostra l’èxit del servei públic d’emprenedoria que ofereix l’Ajuntament d’Olot | El perfil de l’emprenedor té entre 26 i 45 anys i viu majoritàriament a Olot | Una empresa de missatgeria amb bicicleta, un rentador de cotxes professional i una copisteria, tres exemples d’èxit

Estanis Vayreda, regidor de Promoció Econòmica, acompanyat de Raul Alzola, Anna Fàbrega i Rafel Casado
Estanis Vayreda, regidor de Promoció Econòmica, acompanyat de Raul Alzola, Anna Fàbrega i Rafel Casado | Pau Masó
Pau Masó
23 de març del 2017
Des de fa més de 15 anys el Servei d’Empresa i Emprenedoria de l’Ajuntament d’Olot (Dinàmig) ofereix assessorament a les persones que volen iniciar un negoci. L’èxit d’aquest servei s’ha situat a dia d’avui al 86%. Segons les dades recollides en els últims 5 anys, 8 de cada 10 empreses creades amb el seu suport continuen en actiu.
 
Des del 2012 a Olot s’han creat 120 noves empreses impulsades des del servei olotí; el 2016 ha estat l’any que més se n’han creat (26). Durant l’any passat també va incrementar-se en un 16% el número de persones que es va atendre respecte el 2015.
 
La meitat de les empreses creades en aquests últims 5 anys són del sector Serveis, un 30% es dedica al comerç i el 20% restant entre l’hostaleria, l’artesania i el sector primari. El perfil de l’emprenedor es reparteix entre gèneres (51% homes i 49% dones), la seva franja d’edat es troba entre els 26 i 45 anys, té majoritàriament estudis superiors i viu a Olot.


Tres negocis «made in» Dinàmig Garrotxa
 
Un exemple de l’èxit de les idees que han comptat amb l’assessorament de Dinàmig Garrotxa i han vist com aconseguien consolidar-se són Oclot, Shine Vips i Grafic Roll.
 
Oclot és una empresa de missatgeria ecològica que porta a terme el seu servei amb bicicleta. El seu creador, Raul Alzola, va tirar endavant la idea l’any 2014 i assegura que el suport de Dinàmig li ha servit per “posar els pilars de l’empresa”. Shine Vips és un servei de rentat de cotxe professional únic a la comarca que va néixer de la mà de Rafael Casado, el qual explica que el primer que li van dir des del Servei d’Emprenedoria és que “escrivís la seva idea en un paper”.
 
Per últim, Grafic Roll és un negoci emprenedor del disseny. Anna Fàbrega, promotora del projecte, explica que des de Dinàmig la van ajudar amb les “mancances” que tenia a l’hora de tirar endavant el seu propi negoci.