La Marató de Sang carrega les piles per convertir Olot en capital solidària

El 6 de maig es celebrarà la 8ena edició | L’organització confia que enguany es tornarà a superar el miler de bosses | Olot és la localitat catalana on més donacions es realitzen per habitant

Enguany serà la vuitena edició d¡una Marató referent a Catalunya
Enguany serà la vuitena edició d¡una Marató referent a Catalunya | Martí Albesa
Pau masó
17 de març del 2017
La Marató de Sang 2017 ha iniciat el compte enrere pel 6 de maig. D’aquí 50 dies es celebrarà la vuitena edició d’un esdeveniment que s’ha convertit en una autèntica demostració solidària dels olotins. Any rere any, la Marató de Sang d’Olot ha aconseguit ser pionera a Catalunya en donacions per habitant. Només Tarragona, una ciutat que triplica la població d’Olot, es pot comparar amb la capital de la Garrotxa com les dues localitats catalanes que superen el llindar de les 1.000 donacions en una marató.
 
Aquesta setmana s’ha presentat la marató a Olot. Sota el lema “Posa’t les piles, dona sang”, l’Associació de Donants de Sang de la Garrotxa buscarà superar les 1.320 bosses que es van aconseguir en l’última edició del 2015. La imatge de la campanya ha estat dissenyada per Xevi Prat i busca explicar a la població que tothom pot donar sang, tant si és “positiu” com “negatiu”.
 

Presentació de la Marató de Sang a Olot 2017 a l'Ajuntament d'Olot Foto: Pau Masó


El dissabte 6 de maig, des de les 10 del matí fins les 10 de la nit, l’Hospici viurà una jornada plena d’activitats on més d’un centenar de voluntaris vetllaran per l’organització i el funcionament d' esdeveniment que es repeteix cada dos anys. Es tracta d’una Marató creix en tots els àmbits: l’edició de l’any passat va aconseguir doblar les donacions de la primera edició l’any 2003; i el 2011 es va fixar el rècord que es troba a 1.438 bosses de sang.
 
Qualsevol persona d’entre 18 i 65 anys que pesi més de 50 quilos pot donar sang. La quantitat que es recull per cada donant és de 450ml i enguany, a Olot, hi ha 350 nois i noies que poden ser donants per primera vegada. Segons el Banc de Sang i Teixits de Girona l’any passat hi va haver 186.670 donants, 34.500 dels quals ho feien per primera vegada.
Arxivat a