Més de 300 nens i nenes aprenen a nedar gratuïtament a Olot

El programa de l’Institut Municipal d’Educació i Lleure d’Olot dona cobertura a tots els infants de 2n de primària | Des de l'Ajuntament es considera que una piscina municipal coberta permetria "més flexibilitat"

Imatge d'un grup d'infants durant els actes de cloenda d'aquesta setmana
Imatge d'un grup d'infants durant els actes de cloenda d'aquesta setmana | CNO
Pau Masó
17 de març del 2017
Des de l’inici de curs, 329 nens i nenes d’Olot han après a nadar gratuïtament gràcies al programa que impulsa un any més l’Institut Municipal d’Educació i Lleure. Aquest dona cobertura a tots els infants de 2n de primària de les escoles d’Olot. Els 9 centres de primària de la ciutat s'inscriuen al programa any rere any.
 
La iniciativa porta més de 20 anys en marxa i busca que la població infantil pugui adquirir un coneixement essencial de diverses activitats esportives a través d’una sessió setmanal des d’octubre fins a març que es porta a terme a les instal·lacions del Club Natació Olot. 
 
Mar Roca, regidora d’Esports, assegura a NacióGarrotxa que és una activitat que les escoles tenen “molt interioritzada”. Preguntada per si l'activitat seria més rendible amb una piscina coberta municipal, Roca assenyala que en aquest cas es podrien fer més grups o tenir més poder en escollir els horaris: “Si que és veritat que si tinguéssim una piscina pròpia tindríem més flexibilitat. Un cop es tingui l’equipament municipal s’haurà de posar sobre la taula aquesta qüestió”.
 
L’Ajuntament d’Olot també ofereix gratuïtament a les escoles la pràctica d’altres esports com el tennis taula, els escacs o activitats poliesportives. 
Arxivat a