Detinguts tres homes autors de múltiples robatoris amb força a la Garrotxa

Montagut, Olot, Sant Jaume de Llierca, Les Preses i Besalú són les localitats on actuaren els lladres | Van ser detinguts després d'una persecució pel centre d'Olot | Utilitzaven tapes de clavegueram o encastaven vehicles per accedir dins els establiments

El grup delinqüent en plena acció
El grup delinqüent en plena acció | Mossos d'Esquadra
NacióGarrotxa
13 de març del 2017
Actualitzat el 14 de març a les 19:52h
El passat 11 de març agents dels Mossos d’Esquadra d’Olot van detenir tres homes de 18, 19 i 25 anys de nacionalitat romanesa com a presumptes autors de 27 robatoris a les comarques gironines en una setmana, 17 dels quals a la Garrotxa. Haurien robat en 10 ocasions a Olot, 3 a Montagut, 2 a Les Preses i una a Sant Jaume de Llierca i Besalú.
 
La matinada del divendres 10 de març, un control policial va identificar els lladres després de reconèixer el vehicle robat amb el qual viatjaven i que havien sostret a través d’un furt en un concessionari empordanès el dia anterior. Els agents policials van perseguir el turisme intentant que s’aturés però els conductors no van fer cas i es va iniciar una persecució pel centre d’Olot saltant-se semàfors a gran velocitat. 
 
Els lladres van aturar el cotxe al final de l’avinguda President Macià i van fugir a peu cap a una zona boscosa. Diverses patrulles van iniciar la recerca dels sospitosos que van ser localitzats entre matolls.
 
El modus operandi dels lladres era agressiu i utilitzaven la força per entrar als establiments. Feien servir tapes del clavegueram o encastaven vehicles robats per trencar els aparadors i entrar a l'interior per fer-se amb diners o objectes de valor. L’objectiu de la banda eren carnisseries, casals d’avis, tallers concessionaris i restaurants.
 
Un dels detinguts tenia una ordre europea de detenció. Els tres delinqüents han passat a disposició judicial del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia d’Olot.
 

Els tres lladres accedint a un dels establiments robats Foto: Mossos d'Esquadra