Un «Holi Festival», la proposta més votada dels Pressupostos Participatius d'Olot 2017

Una cursa de cars, unes colònies, classes de cant o un mirall també han estat projectes seleccionats | 120 joves han decidit entre 28 propostes | A través de vots individuals i grupals s’ha escollit en què invertir 10.000 euros

120 joves han emplenat la sala de l'Espai Ideal
120 joves han emplenat la sala de l'Espai Ideal | Pau Masó
Pau Masó
10 de març del 2017
Actualitzat a les 21:28h
Un Holi Festival és la proposta guanyadora de l'Assemblea del Pressupost Participatiu 2017. El Holi, una festa de colors tradicional de la Índia, ha recollit 460 vots i ha estat el projecte més votat de les deu propostes seleccionades finalment. Entre les idees finalistes, també hi ha una cursa de cars, una festa amb discjòquei, un mirall per a l'Espai Ideal, un concurs de menjars típics del Senegal o un cineclub. 
 
Un total de 120 joves han decidit avui divendres a l'Espai Ideal com repartir 10.000 euros del pressupost municipal de la ciutat entre 28 propostes. Se n'han escollit 10 que seran les que es tiraran endavant amb els seus promotors. Juntament amb els tècnics de joventut i membres de l'Institut Municipal d'Educació s'organitzaran les activitats que poden veure's adaptades a altres propostes que també comparteixin un mateix objectiu.
 
Els joves han decidit a través de vots individuals i grupals com distribuir un pressupost de 10.000 euros. La votació individual permetia donar fins a 5 punts a la millor proposta, mentre que la votació grupal que es feia mitjançant debats amb grups reduïts permetia valorar amb 25 punts la proposta amb més quòrum.
 

Un grup decidint com repartir els punts entre les propostes Foto: Pau Masó

 
L’Institut Municipal d’Educació és l’organisme impulsor d’aquesta iniciativa que enguany ha celebrat la tercera edició. Els pressupostos participatius d’anys anteriors han permès als joves d'Olot organitzar i tirar endavant 12 propostes per a la ciutat. Algunes d’elles han estat la construcció d’una tirolina, una gimcana, un torneig de futbol o la instal·lació de barres d’exercici, entre altres.
 
Els pressupostos participatius són una iniciativa que va posar en marxa l’Ajuntament el 2015 i que permet als joves d’entre 12 i 29 anys proposar i decidir en què es vol invertir una part del pressupost municipal destinat a joventut. L’èxit de les darreres edicions ha motivat al consistori a seguir apostant per una iniciativa que dona protagonisme als més joves i els aporta un coneixement de com prendre decisions de forma assembleària. 
 

Imatge de la fase grupal de la votació on els joves decideixen en un debat amb grups reduïts Foto: Pau Masó