La Fundació Oncolliga dona gairebé 20.000 euros a l’Hospital d’Olot

S’han instal·lat 8 sofàs-llit i gairebé s'ha doblat el servei psicològic pels malalts de cures pal·liatives | Els fons han sortit de la prova solidària Oncotrail 2016 | Oncolliga lluita per millorar la qualitat de vida tant del malalt de càncer com dels seus familiars

Membres d'Oncolliga i l'Hospital d'Olot asseguts en un dels sofàs-llit
Membres d'Oncolliga i l'Hospital d'Olot asseguts en un dels sofàs-llit | Pau Masó
Redacció
13 de març del 2017
Actualitzat el 14 de març a les 9:27h
La Fundació contra el càncer Oncolliga ha fet oficial aquest divendres la donació gairebé 20.000 euros a l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa. Es tracta d’una quantitat que prové de l’última Oncotrail celebrada l’1 i 2 d’octubre del 2016. La donació d’Oncolliga ha servit per comprar sofàs-llit i incrementar les hores d’atenció psicològica als malalts de càncer.
 
En total s’han comprat 8 sofàs-llit per les vuit habitacions que configuren a la Unitat 2 d’hospitalització de l’hospital garrotxí, on reben atenció els malalts de cures pal·liatives. Es tracta d’una inversió que permetrà als familiars i acompanyants del malalt de càncer quedar-se a dormir còmodament a l’habitació. Els 8 mobles estan valorats en 7.671 euros.
 

Un dels 8 sofàs-llit que s'han instal·lat Foto: Pau Masó


L’altre àmbit on s’ha invertit la donació d’Oncolliga ha estat l'àrea de psicologia. S'han incrementat les hores d’atenció psicològica als malalts de càncer de tal manera que es disposaran de 24 hores mensuals més. Es passarà de 32 hores a 56, un augment del 80%. La donació per incrementar aquest servei ha estat de 12.000 euros.
 
El director de l’Oncotrail, Lluís Comet, ha remarcat que l’ajuda a l’acompanyant del malalt també és una ajuda al malalt: “No podem curar, però si podem permetre que l’acompanyant estigui amb més bones condicions, ajudarem al malalt”.
 
L’alcalde d’Olot i president del patronat de l’Hospital, Mia Corominas, ha assegurat que l’obertura del nou hospital obert l’any 2014 ha permès millorar l’atenció dels malalts de càncer: “L’atenció oncològica és el que més ha millorat amb el nou hospital”.
 
Més d'un any de l’Hospital de dia Oncològic
 
A finals del 2015 es va posar en marxa l’Hospital de Dia Oncològic a l’Hospital d’Olot. Durant el 2016 s’han realitzat 417 sessions en aquest equipament, 89 de les quals són tractaments de quimioteràpia. L’espai de dia contempla tractaments d’hematologia i d’oncologia.
 
Lluïsa Ferrer, presidenta de la Fundació Oncolliga, ha volgut destacar el paper de les delegacions per aconseguir els objectius de l’entitat: “Sense les delegacions no hi seríem, la il·lusió que aporten fa que tot això sigui possible”. 
 

Els responsables d'Oncolliga i l'Hospital d'Olot en l'acte de presentació de la donació Foto: Pau Masó

Arxivat a