Es presenta a Olot un documental sobre els infants esclaus a l’Àfrica

El documental és obra de l'olotí Marc Vila | El reportatge es podrà veure aquest dissabte als Cinemes Olot de forma gratuïta

NacióGarrotxa
10 de març del 2017
Actualitzat a les 9:48h

 

Aquest dissabte 11 de març es presenta a Olot el documental Talibés: Infants esclaus de l'Àfrica Occidental dirigit per l’olotí Marc Vila que parla sobre els infants esclaus de l’Àfrica Occidental. Es tracta d’un reportatge que denuncia la situació d’esclavatge dels nens talibés del Senegal. Aquests infants són lliurats als seus mestres d’escola quan tenen entre quatre i catorze anys. Els seus pares, sense recursos, confien els seus fills als responsables de les escoles que obliguen als infants a pidolar tot el dia pel carrer.
 
El documental, que dura 43 minuts, es podrà veure gratuïtament als cinemes Olot a les 19h del dissabte. Al finalitzar la projecció, els fundadors de la Fundació Talibés, Àlex Estebanell i Txerno Yaya, respondran les preguntes dels espectadors.

El president de la Fundació, Àlex Estebanell, ha animat al públic olotí a veure el documental. "A menys de 4 hores d'avió de casa nostra tenim nens que estan sent esclavitzats", ha assegurat Estebanell. El president també ha explicat que el reportatge s'utilitzarà com a recurs educatiu a les escoles d'Olot. 
 

Àlex Estebanell, president Fundació Talibés, presentant el documental a Olot Foto: Pau Masó


Des de fa 8 anys la Fundació Talibés treballa per millorar les condicions de vida dels nens talibés i lluita contra l’esclavitud. El documental també relata la tasca d’aquesta organització.
 
Segons l’organització internacional Human Rights Watch, més de 50.000 talibés són esclavitzats a Senegal i Guinea Bissau. Aquests infants són exposats a una vida plena d’inseguretats, manca de futur i malalties. 
Arxivat a