Olot engega una campanya per controlar la població de gavians

El consistori difon una sèrie de mesures per evitar l’expansió d’aquesta espècie | Es demana ajuda a la població per localitzar els nius

Naciógarrotxa
10 de març del 2017
Exemplar de gavià argentat
Exemplar de gavià argentat | Wikipedia
La ciutat d’Olot llança una campanya per evitar la sobrepoblació dels gavians argentats. Aquesta espècie ha estat motiu de queixes dels veïns a causa dels crits i excrements que provoquen, sobretot en el Nucli Antic. 

Per aquestes raons, s’ha engegat un pla de control de l’espècie que consisteix en una sèrie de pràctiques enfocades a localitzar els nius d’aquestes aus. L’Ajuntament demana l’ajuda dels ciutadans per trobar els nius de gavians posant a disposició el telèfon del SIGMA com a punt de referència on els ciutadans poden trucar-hi per alertar-ne de la presència. Un cop el consistori rebi l’avís procedirà a punxar els ous per frenar la reproducció. Durant els mesos de març i abril és l’època que l’espècie marina pon els ous i quan l’Ajuntament pot realitzar campanyes de punció.
 
El consistori també demana revisar les teulades i mantenir-les netes, instal·lar elements que actuïn com a barrera pels animals com punxes o fils tensats, i impedir l’accés dels gavians a les deixalles orgàniques, principal font d’alimentació d’aquestes aus.
 
Segons Josep Guix, regidor de Medi Ambient, es calcula que a Olot hi viuen entre 30 i 40 parelles de gavians. El mateix regidor ha explicat que es tracta d’una de les espècies més agressives dins la seva família i que poden ser perillosos quan veuen amenaçat el seu niu.
 
A la ciutat d’Olot els gavians es concentren en gran part al Nucli Antic. Durant l’any passat s’hi van localitzar 16 nius gràcies a la informació ciutadana. 
Arxivat a