Resposta d'Eulàlia Masana a l'arquitecte Rafael Aranda

«No hem de ser com els senyors arquitectes voldrien: un poble dividit, al contrari, Riudaura és un poble on la gent té criteri»

El centre cívic de Riudaura, tancat per defectes en la construcció
El centre cívic de Riudaura, tancat per defectes en la construcció | Martí Albesa
Eulàlia Masana*
07 de març del 2017
Actualitzat el 08 de març a la 13:37h
Persones n’hi ha de moltes menes, les que s'equivoquen i ho reconeixen, les que fan veure que no ha passat res i les que donen la culpa a qualsevol persona o succés que sigui aprofitable per amagar el seu error i sortir com a triomfadors.
 
He llegit una entrevista a la premsa digital on els meus companys de consistori i jo mateixa som injuriats per el senyor Rafel Aranda, sense cap mena de fonament només amb la voluntat de tapar els seus propis errors.
 
No trobo digna d'una gent que han guanyat un premi tan important com el Pritzker, difamar persones que durant anys hem hagut de suportar l’altivesa i les poques ganes de solucionar un problema tan greu com el d'un edifici poc pensat i amb considerables defectes constructius que per se son un perill pels possibles usuaris d'aquest espai.

Se’ns acusa d'haver utilitzat el tancament d'aquest espai amb finalitats polítiques, marededeu!! Nosaltres l’únic que vam fer és aplicar i respectar la normativa vigent i protegir els nostres ciutadans de perills reals.
 
El centre cívic de Riudaura és un edifici carregat de problemes que els seus arquitectes, per poca experiència, poc control i potser per industrials que desconeixien els materials amb els que treballaven, van fer malament.
 
Els edificis, mal que no se'ls hi faci un gran manteniment, han de resistir 10 anys, si es comencen a desmuntar sols, és que alguna cosa ha fallat de base, perquè si no, cap de les cases del poble que porten mes de 40 anys tancades amb un nul manteniment s’aguantaria dempeus. Per raons complicades i massa llargues d'explicar, RCR van ser adjudicataris d’un seguit d'obres públiques d'edificis amb uns pressupostos força desmesurats pel moment.

Em sap greu que quan el consistori compleix amb la llei i les normes de seguretat que s’exigeixen a qualsevol veí (la llei ha de ser per a tots igual) sigui acusat d’utilització política de dividir el poble i s’inciti a denunciar-nos per complir amb les normes establertes. D’això se’n diu aixecar sorra per tapar la pols. L’Ajuntament és la màxima autoritat escollida pel mateix poble, qui sinó, havia de tancar el centre?
 
És evident que no pensem tots igual, uns veïns ho veuen d'una manera i altres de maneres diferents i no per això hem de ser com els senyors arquitectes voldrien: un poble dividit, al contrari, Riudaura és un poble on la gent té criteri, es poden tenir diferents punts de vista i parlar-ne amb tranquil·litat.

* Eulàlia Masana va ser alcaldessa de Riudaura entre 2003 i 2015