32 candidats i 24 empreses participen a l’«Speed Dating» per l’hostaleria de la Garrotxa

A través d’entrevistes de dos minuts els participants es donen a conèixer a les empreses | L’hostaleria garrotxina troba dificultats per trobar professionals

Els empresaris participants a l'Speed Dating rebent una formació moments abans de trobar-se amb els candidats
Els empresaris participants a l'Speed Dating rebent una formació moments abans de trobar-se amb els candidats | Pau Masó
NacióGarrotxa
08 de març del 2017
Durant la tarda d’aquest dimarts, 32 candidats seleccionats van tenir l’oportunitat de donar-se a conèixer davant 24 empreses de l’hostaleria de la Garrotxa. Ho van fer amb entrevistes de dos minuts, en una jornada anomenada Speed Dating (trobada ràpida). Aquest esdeveniment serveix per facilitar la tasca de recerca tant a persones que busquen feina com a les empreses que busquen treballadors. Durant la jornada també es fa una formació als candidats sobre el seu funcionament.
 
Tot i que finalment van ser una trentena els candidats que van arribar a trobar-se amb empreses, més de 50 persones es van inscriure per participar-hi. Des de Dinàmig Garrotxa, entitat organitzadora, es va fer una selecció dels perfils que s’adequaven més a les empreses. Tot i això, la majoria dels inscrits que no van participar finalment a la trobada ho van fer perquè no es veien prou preparats. El perfil de les persones que han arribat a la fase final del procés són majoritàriament dones amb una franja d’edat majoritària que supera els 40 anys.
 
Aquest és el segon Speed Dating que s’organitza a la Garrotxa. L’octubre passat la iniciativa va estar dirigida al sector industrial amb 15 empreses i 42 enginyers participants. Aquesta primera experiència va suposar la contractació de 9 persones i l’impuls de nous projectes col·laboratius entre empreses i col·lectius d’aturats.
 
Un Speed Dating que busca “actituds”
 
Des de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, Gerard Xifra, ha assenyalat que amb aquestes entrevistes amb el que més es fixa és amb l’actitud del candidat: “Anem a buscar les ganes d’involucrar-se. Fem una primera valoració amb actituds i a partir d’aquí que es traslladi a tenir una entrevista dins l’empresa i donar una primera oportunitat a la gent a començar a treballar”.
 
L’Speed Dating dedicat a la restauració s’ha tractat com una necessitat important dins el sector. A la Garrotxa hi ha una oferta de feina en l'hostaleria que, ara mateix, no troba els perfils professionals que necessita. Segons dades del Servei d’Orientació Laboral del Mas les Mates, només un 6,36% de les persones que l’any passat van trobar feina a través d’aquest servei van entrar a treballar al món de l’hostaleria.