Més suports que oposicions a l’Espai Cràter d’Olot

El PSC i Olot en Comú donen suport al projecte mentre que la CUP es mostra totalment en contra | ERC hi veu més ombres que llums

Pau Masó
01 de març del 2017
Part central del nou Espai Cràter
Part central del nou Espai Cràter | Aj. Olot
Fa prop d’una setmana es presentava dalt del Volcà Montsacopa l’Espai Cràter, un nou equipament de la ciutat d’Olot que vol ser un centre de referència en l'àmbit dels volcans. Està previst que el 2020 Espai Cràter sigui una realitat i pugui difondre la vulcanologia sent un punt turístic imprescindible per Olot i la comarca.
 
Els grups polítics que configuren l’Ajuntament d’Olot han mostrat a NacióGarrotxa el seu posicionament. Alguns hi estan a favor i altres no veuen clar el moment ni la necessitat d’aquesta obra.
 
PSC i Olot en Comú, a favor
 
El PSC, soci de govern del PDeCat a Olot, mostra satisfacció i destaca la importància del projecte per a la ciutat i la Garrotxa. El seu portaveu, Josep Guix, assenyala l’Espai Cràter com una eina per revitalitzar el nucli antic: “L’emplaçament de l’equipament fa possible que la gent entri al centre d’Olot i sigui un pol de revitalització del Barri Vell. Aproximem els visitants amb poder adquisitiu a consumir i visitar el centre. Per nosaltres és bàsic que sigui una obra que ajudi a donar vida al Barri Vell”. Pel que fa als dos milions necessaris per tirar endavant l’obra, Guix creu que s’haurà de buscar directament un crèdit per assegurar la inversió.
 
Olot en Comú, també dona suport al nou equipament olotí amb matisos i propostes per millorar la idea inicial. Xavier García, portaveu dels comuns, assenyala que és “una bona inversió per la comarca” però que és necessari inserir importància en aspectes com els continguts que s’oferiran i que sigui un espai per a la investigació. García també reclama que l’Espai Cràter serveixi per posar en valor la Cuina Volcànica. Malgrat tot OeC creu que es tracta d’una inversió necessària però no prioritària.
 

Xavier García, portaveu d'Olot en Comú Foto: Martí Albesa

 
La CUP s’oposa al projecte
 
Des d’una valoració inicial de la Comissió Institucional de la CUP Olot, es veu l’Espai Cràter com “una forma de riure-s'en” de la rehabilitació l’Escola d’Art, la reforma del Nucli Antic o la piscina coberta per la ciutat, projectes que per els cupaires són de molta més prioritat abans que l’Espai Cràter. Lluís Rubió, membre del partit, assegura que aquesta obra marca clarament el camí polític de l’equip de govern: “La seva línia política és a partir del turisme, generar treball. Nosaltres pensem que el que s’hauria de fer és pensar amb la gent que viu a Olot i no tant amb la que ens ve a visitar”. Rubió assenyala com una “barbaritat” el projecte d’Espai Cràter en un moment de crisi com el que s’està vivint.
 

Lluís Rubió, membre de la CUP Olot Foto: Martí Albesa

 
ERC, sí però no
 
Des d’Esquerra Republicana comparteixen el projecte d’Espai Cràter des del punt de vista del contingut però no des de la forma. Els republicans reclamen potenciar l’espai com un centre d’investigació per a estudiosos, no com un centre “aparador” dels volcans. A Pere Gómez, portaveu del grup, li provoca “recança” el fet que el projecte pivoti al voltant d’un edifici: “El mateix nom sembla una atracció turística de fira, no pas un centre d’investigació”. Gómez també opina que s’està “venent fum” perquè ningú ha dit des d’on sortiran els dos milions que falten per portar a terme l’obra. Els republicans també creuen que la subvenció que la Generalitat dona pel projecte pot provocar que més endavant tanqui portes a l’hora de demanar ajudes per altres inversions de ciutat com l’Escola d’Art.  
 

Quatre dels cinc representants d'ERC Olot a l'Ajuntament Foto: Martí Albesa

Arxivat a