L’Ajuntament d’Olot es desmarca del cas de corrupció del 3%

A causa de les últimes informacions publicades per la premsa espanyola, el consistori ha volgut defensar la seva legalitat amb un comunicat | L’acusen de formar part d’una adjudicació il·legal del servei d’escombraries l’any 2011 | Assegura que la contractació es va fer "de forma impecable"

Pau Masó
27 de febrer del 2017
Actualitzat a les 16:17h
Aquest cap de setmana diversos diaris han publicat informacions relacionades sobre el cas convergent del 3% després que s’hagi fet públic el sumari del cas. El fet que hagin sortit noves informacions que posaven a Olot en el punt de mira per una presumpte contractació il·legal l'any 2011 del servei d'escombraries de la ciutat, ha obligat l’Ajuntament a enviar un comunicat a la premsa aclarint qualsevol informació que qüestionés l’adjudicació.
 
El comunicat diu que “l’adjudicació del servei d’escombraries es va realitzar de forma impecable, d’acord amb els criteris tècnics aprovats per unanimitat en el ple de l’Ajuntament d’Olot del 24 de març de 2011”. També s’explica que la tramitació es va portar a terme al llarg de dos mandats entre el PSC, qui va iniciar el procés el març del 2011, i CiU que el setembre del mateix any va agafar el relleu socialista a la ciutat i va tancar el contracte del servei. El comunicat també vol deixar clar que l’equip de govern convergent “mai ha rebut cap indicació de ningú per influir en un procés” i rebutja qualsevol dubte defensant en tot moment la legalitat de la tramitació que es va portar a terme des de l’Ajuntament.
 

Llegeix el comunicat de l'Ajuntament d'Olot
 

ABC, La Razón i El País acusen l’Ajuntament d’Olot
 
Algunes de les informacions publicades per ABC, El País o La Razón aquest cap de setmana posen d’exemple el cas d’Olot per explicar el modus operandi de la presumpte trama de corrupció del 3%. Afirmen que Andreu Viloca, ex-tresorer de Convergència, es va reunir a l’abril del 2011 amb l’empresari  Jordi Duran, de l’empresa de gestió de residus Urbaser, just després d’una preadjudicació del servei d’escombraries olotí a l’empresa de Duran. El setembre, Viloca ingressa 60.000 euros a la Fundació CatDem vinculada a convergència; i al cap d’un mes, l’Ajuntament olotí adjudica per complet el servei a la seva empresa.  
 
L’Ajuntament d’Olot es va veure implicat el 2015 en una investigació sobre el cas Petrum també relacionat amb la trama del 3%. El 21 d'octubre de fa dos anys, La Guardia Civil va escorcollar el consistori en busca de proves sobre la presumpte adjudicació il·legal.
 

Imatge del registre de la Guàrdia Civil a l'Ajuntament d'Olot l'any 2015 Foto: Andreu Oliveras