Les sis «rèpliques» d’abans i després del Sismògraf

Dues seran prèvies al festival i tres es presentaran a posteriori | Entre els espectacles tindrà lloc el “SismOFFgraf» que recollirà diverses actuacions durant el Dia Mundial de la Dansa

Tots Dansen, una rèplica del Sismògraf que agrupa un centenar d'estudiants dalt de l'escenari
Tots Dansen, una rèplica del Sismògraf que agrupa un centenar d'estudiants dalt de l'escenari | Martí Albesa
Pau Masó
01 de març del 2017
Del 20 al 23 d’abril Olot viurà el Sismògraf en la seva plenitud, però abans i després d’aquestes dates el festival de dansa es deixarà sentir amb diversos espectacles anomenats “rèpliques”.
 
Enguany se n'han programat set, una de les quals ja va efectuar-se el 14 de gener en motiu del tancament de l’any Miquel Blai a Olot. El proper tast de dansa del Sismògraf serà el dijous 9 de març al Teatre Principal amb Anarchy, un espectacle de Sofia Asencio que es defineix com un experiment entre el caos i l’ordre.
 
El 6 d’abril la companyia loscorderos.sc&Za! També representaran una “rèplica” anomenada Afasians-The Last Conference que convida a l’espectador a conèixer una tribu protagonista de l’esdeveniment més important però alhora més irrellevant del món de la ciència.
 

Afasians - The last conference és la tercera rèplica del Sismògraf 2017 Foto: Roman Rubert


Passat el Sismògraf, arribarà el 28 d’abril un dels espectacles més integradors del festival amb la ciutat: Tots Dansen. Ramon Baeza uneix professors i alumnes d’educació física de les escoles d’Olot per representar un espectacle conjunt. L’escenari del Teatre Principal s’omplirà amb un centenar d’estudiants, molts dels quals descobriran la dansa per primer cop.
 
El 29 d’abril, dia Mundial de la Dansa tindrà lloc el SismOFFgraf, un petit festival de dansa local, amateur i emergent que es celebrarà a les Fonts de Sant Roc durant tota una tarda amb una desena d’actuacions.
 
La penúltima rèplica arribarà amb la vista posada a les Festes del Tura. L’Esbart Olot ha preparat un espectacle anomenat 8del9:Festa Major que vol homenatjar a través de la dansa i la música en directe les festes de la capital de la Garrotxa. Es representarà el 13 de maig al Teatre Principal.
 

8del9: Festa Major és el nou espectacle de l'Esbart Olot Foto: Martí Albesa


I per acabar, l’últim espetec del Sismògraf 2017 serà a càrrec de Thomas Noone amb l’espectacle Medea, una història dramàtica entre l’amor i el desamor representada amb dansa. L’obra va ser seleccionada per la crítica de Barcelona com el millor espectacle de dansa de l’any 2015.
 
La programació completa pel Sismògraf 2017 i pels actes que ompliran la ciutat d’Olot entre el 20 i el 23 d’abril es poden consultar a la pàgina web del festival. Les entrades es posaran a la venda a mitjans del mes de març.
Arxivat a