Les colles garrotxines triomfen als carnavals de la costa

La Santjoanenca guanya a Sant Feliu i Platja d’Aro | La Carnavalesca, els Emmaskarats i les Tremendes també han aconseguit premis

La Carnavalesca homenatja a París en la seva comparsa
La Carnavalesca homenatja a París en la seva comparsa | La Carnavalesca
Pau Masó
27 de febrer del 2017
Actualitzat a les 16:54h
El Carnaval encara no ha arribat de ple a la Garrotxa però les colles de la comarca ja han posat el llistó ben alt. Aquest cap de setmana s’han celebrat la majoria dels Carnavals a la Costa Brava, on hi han participat diverses carrosses i comparses sortides de la Garrotxa, i a més, ho han fet amb premis importants.
 
La Santjoanenca de Sant Joan les Fonts és la colla que més èxit ha recollit aquest cap de setmana. El divendres va quedar en primera posició al Carnaval de Sant Feliu de Guíxols en la categoria de carrosses grans, i el dissabte va repetir-ho a Platja d’Aro entre 72 colles participants. Dos primers premis que posen en valor la temàtica dels santjoanencs que enguany gira al voltant de la fira amb diferents elements com una sínia o uns cavallets.
 

La comparsa de la cola Santjoanenca Foto: José Gomez


La Carnavalesca d’Olot i Castellfollit de la Roca també va participar tant a Sant Feliu com a Platja d’Aro i va aconseguir dues segones posicions a les dues localitats en carrosses grans. A més, també va ser premiada com a millor coreografia en el municipi guixolenc. Enguany, la seva posada en escena porta per nom “París” i s’hi poden veure diferents identitats franceses com els colors blau i vermell o una gran Torre Eiffel.

Més premis garrotxins en comparses

En la categoria de comparses, les colles dels Emmaskarats d’Olot i Les Tremendes de la Casa Cultural d’Andalusia de la Garrotxa també van recollir premis aquest cap de setmana. Els primers ho van fer a Sant Feliu, amb el primer premi i un guardó especial a la originalitat, i a Platja d’Aro amb la tercera posició. Per altra banda, Les Tremendes es van emportar un cinquè premi al municipi platjarenc amb una comparsa de prop de 150 persones.
 
Platja d’Aro va celebrar aquest cap de setmana la 40a edició del Carnaval a la localitat amb premis que voltaven els 8.000 euros. Després de la rua empordanesa del dissabte, les colles garrotxines ja tenen la vista posada a la cita més important del calendari el proper cap de setmana a Olot. El Carnaval arribarà a la capital de la Garrotxa el 3 i 4 de març i tancarà amb la 14a edició del Carnestoltes de Sant Joan les Fonts l’11 de març, l’últim de la comarca.