Santa Pau habilita un menjador públic per a gats de carrer

El municipi ha adoptat aquesta mesura per intentar frenar la colònia que hi ha al poble | Es vol capturar els animals i esterilitzar-los per tal de frenar la seva reproducció

La colònia és d'una desena de gats
La colònia és d'una desena de gats | Ajuntament de Sentmenat
Pau Masó
27 de febrer del 2017
Actualitzat a les 8:57h
L’Ajuntament de Santa Pau vol posar fre a la colònia d’una desena de gats de carrer que habiten al poble. Ho farà donant menjar als animals en un menjador públic per a gats i evitar que els veïns alimentin els animals sense control. El consistori habilitarà un punt d’alimentació al poble per poder capturar, esterilitzar, inspeccionar i vacunar els gats. Seran els propis veïns els responsables d’alimentar les bèsties, ja hi ha tres voluntaris que s’han ofert però l’Ajuntament busca més gent perquè col·labori.
 
D’aquesta manera es vol posar fi a un problema que s’arrossegava des de l’estiu. Els veïns de la zona del Pont de Santa Pau s’havien queixat repetides vegades a l’Ajuntament dels crits, excrements i baralles que provocaven els gats.
 
L’alcalde del municipi, Pep Companys, ha explicat a NacióGarrotxa que es van posar en contacte amb el SIGMA (Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa) per buscar una solució al problema. Entre els veïns i l’entitat garrotxina es va arribar a la idea del menjador per a gats. La tasca actual des del consistori és conscienciar els ciutadans que donin menjar als gats en el punt establert: “Hem d’intentar que els veïns que donaven menjar als gats, ara ho facin de manera pactada amb els horaris i el lloc establert. És la manera de tenir-los controlats”, explica l’alcalde.
 
Companys també ha informat que properament es vol fer una campanya perquè les persones del municipi que tenen gats a casa, els identifiquin: “Volem que la gent identifiqui els seus gats domèstics per tal de no confondre’ls amb els gats de carrer i evitar capturar-ne algun que no ho sigui”.
 
L’Ajuntament assegura que no hi ha hagut cap atac per part dels animals cap a les persones. En tot cas, si que s’han trobat amb baralles amb gossos domèstics i soroll a les nits.
 
Es tracta d’una iniciativa que des del SIGMA també es va impulsar a Argelaguer l’estiu passat. Els bons resultats que va donar han permès a l’entitat garrotxina repetir l’experiència a Santa Pau.