Olot crea el Servei d’Atenció a la Diversitat Afectiva, Sexual i de Gènere

Vol ser un punt d’informació, assessorament i recull de queixes o denúncies per aquelles persones víctimes d’una discriminació | El Consorci d’Acció Social de la Garrotxa és l’entitat que gestionarà el servei

Can Castellanes és la seu del Consorci d'Acció Social de la Garrotxa.
Can Castellanes és la seu del Consorci d'Acció Social de la Garrotxa. | Martí Albesa
Pau Masó
24 de febrer del 2017
Actualitzat a les 9:31h
Durant el passat ple celebrat a Olot el 23 de febrer, l’Ajuntament va aprovar la creació del Servei d’Atenció a la Diversitat Afectiva, Sexual i de Gènere. És un servei d’atenció, informació i assessorament a les persones que pateixen o han patit alguna discriminació per raó de diversitat o gènere.
 
El nou servei tindrà la seu al Consorci d’Acció Social de la Garrotxa i recollirà denúncies i queixes per tal que siguin tramitades. També es faran actuacions de prevenció com la redacció de protocols per a entitats i administracions. Per altra banda, les persones ateses al nou servei podran rebre atenció social, suport psicològic o assessorament jurídic.
 
Caldrà demanar cita prèvia per rebre atenció a la diversitat enviant un correu electrònic o trucant al Consorci d’Acció Social. L’usuari serà atès per una persona que s’incorporarà de la plantilla actual que forma el Consorci i que dedicarà deu hores setmanals al nou servei.
 
Adhesió a a la Xarxa de Municipis LGTBI
 
En sintonia amb la creació del Servei d’Atenció a la Diversitat, el ple d’Olot també va aprovar incorporar-se a la Xarxa de Municipis LGTBI (Lesbianes, Gais, Transsexuals, Bisexuals i Intersexuals), una plataforma que busca compartir coneixements i informacions per evitar discriminacions per raó de diversitat sexual o gènere. L’adhesió implica l’Ajuntament d’Olot a participar en les reunions i trobades entre els municipis membres de la xarxa.
Arxivat a