L’Arxiu Comarcal de la Garrotxa inaugura una exposició sobre el monument «Als Vençuts»

La mostra explica la història d’un manuscrit amagat dins l’obra | El monument de Claudi Casanovas va ser construït l’any 2006

per NacióGarrotxa , Olot, 24 de febrer de 2017 a les 08:00 |
El monument "Als Vençuts" | Pau Masó
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de febrer de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
A partir d’aquest divendres 24 de febrer, l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa i l’Institut de Cultura d’Olot dediquen una exposició al monument Els Vençuts, una obra del ceramista olotí Claudi Casanovas que es troba situada entre l’esplanada de l’Estació d’Olot i les Fonts de Sant Roc.
 

La mostra es podrà veure a la sala d’actes de l’Arxiu al Torín fins el 26 de maig. Explica la història d’un manuscrit que Casanovas va dipositar a l’interior del monument l’any 2006 quan l’Ajuntament de la ciutat va demanar-li la construcció. El manuscrit és la còpia d’un diari d’una miliciana que havia participat en una expedició de l’exèrcit republicà.
 

Sota el nom Als vençuts. Diari d’una miliciana l’exposició busca situar l’espectador en el context del document i acostar-lo a la relació que té amb el monument.
 

La mostra es pot visitar de dilluns a divendres de 9 a 14 i de 15.30 a 18h. I els dissabtes 4 de març, 1 d’abril i 6 de maig, de 9 a 14h. 

 

Participació