La pel·lícula «Estiu 1993» rodada a la Garrotxa triomfa a la Berlinale amb dos premis

Aconsegueix el premi a millor pel·lícula debutant i un premi del jurat internacional en la seva categoria | Carla Simón debutava al festival alemany amb la seva primera pel·lícula

Moment de l'entrega a Carla Simón del premi a millor pel·lícula debutant
Moment de l'entrega a Carla Simón del premi a millor pel·lícula debutant | Berlinale
Pau Masó
18 de febrer del 2017
Actualitzat a les 19:53h
La pel·lícula Estiu 1993 de la directora criada a la Garrotxa i rodada a la comarca, obté un gran èxit a la Berlinale amb dos premis. El més important, el guardó a Millor Pel·lícula Debutant del festival, una categoria on s’enfrontava a quinze films més que s'estrenaven al festival alemany. Es tracta d’un dels guardons més importants de la Berlinale que ha arribat després d'haver aconseguit durant la mateixa tarda el Premi del Jurat Internacional en la seva categoria particular, Generation KPlus, dedicada al cinema juvenil. 
 
El Premi a Millor Pel·lícula Debutant i el del Jurat Internacional estan dotats de 50.000 i 7.500 euros respectivament. Carla Simón marxa de Berlín amb un èxit rotund de la seva pel·lícula després d’agrair en el seu discurs d'entrega del premi a tot l’equip de rodatge, la família i els seus amics. Es tracta del primer gran reconeixement internacional d’una pel·lícula que tot just s’havia estrenat feia dues setmanes en el propi festival alemany. 
 

Carla Simón en el seu discurs després de rebre el guardó Foto: Berlinale


El film garrotxí protagonitzat per Laia Artigas, Bruna Cusí i David Verdaguer, explica la història de Frida, una nena de sis anys, que es veu obligada a adaptar-se a la seva nova vida lluny de la ciutat a causa de la mort de la seva mare. Frida es trasllada a casa rural de la família del seu tiet, les escenes de la qual pertanyen a la Garrotxa.
 
Estiu 1993 no es podrà veure a la pantalla gran fins el maig. Després de la Berlinale viatjarà fins al Festival de Màlaga que es celebrarà entre el 17 i 26 de març, i serà després quan entrarà a les sales de cinema de Catalunya. L’Ajuntament de les Planes d’Hostoles, lloc on s'ha criat Carla Simón, té la voluntat de projectar la pel·lícula al poble en una estrena especial a la comarca quan sigui possible.