La pel·lícula «Estiu 1993» rodada a la Garrotxa guanya el premi del jurat internacional a la Berlinale

El film ha compartit el reconeixement amb una altra pel·lícula | No ha aconseguit emportar-se l'Ós de Cristall, el màxim guardó que aspirava | La pel·lícula també pot aconseguir el premi a millor obra prima

Un fotograma d'«Estiu 1993»; amb David Verdaguer
Un fotograma d'«Estiu 1993»; amb David Verdaguer | Estiu 1993
Pau Masó
18 de febrer del 2017
Actualitzat a les 19:40h
La pel·lícula Estiu 1993 de la directora criada a la Garrotxa Carla Simón i amb escenes rodades a la comarca, ha aconseguit aquesta tarda emportar-se el primer premi del jurat internacional en la seva categoria. Ho ha fet de forma compartida, la pel·lícula Becoming who I was també ha estat guardonada amb el mateix reconeixement en un premi valorat amb 7.500 euros que s'ha repartit de forma ex aequo.

Es tracta de la millor valoració del jurat internacional a la categoria anomenada Generation KPlus, dedicada al cinema amb protagonistes joves. D'aquesta manera, Carla Simón no aconsegueix l'Ós de Cristall, el màxim guardó al que aspirava el seu llargmetratge, però s'emporta un reconeixement important en la seva primera experiència en un festival de cinema. El film català competia amb set llargmetratges més en una cerimònia que s'ha celebrat a dos quarts de quatre de la tarda al centre cultural Haus der Kulturen de Berlín. Estiu 1993 ha obtingut el primer premi com a pel·lícula després que fos presentada fa dues setmanes en el mateix festival.