El garrotxí Martí Albesa publica un fotoreportatge sobre la tasca dels voluntaris a Grècia

El documental es situa a la comunitat Eko, al camp de refugiats de Vasilika | Albesa copsa el drama que viuen els refugiats en territori grec

Una voluntària amb un infant refugiat
Una voluntària amb un infant refugiat | Martí Albesa
NacióGarrotxa
20 de febrer del 2017
Actualitzat el 22 de febrer a les 10:22h
Martí Albesa, fotògraf nascut a la Garrotxa i membre de NacióGarrotxa, ha publicat recentment un treball fotogràfic sobre la tasca humanitària que estan portant a terme desenes de voluntaris al camp de refugiats de Vasilika, a Grècia. Es tracta d’un fotoreportatge conjuntament amb l’Agència Zoom, un portal de documentals fotogràfics.
 
El treball porta per nom “Eko, cooperar a Grècia” i és la tasca final d’un viatge que el fotògraf garrotxí va emprendre durant deu dies el desembre passat. Albesa es posa a la pell dels voluntaris i mostra a través de la càmera les situacions que viuen dia a dia. El fotògraf  va conviure a la comunitat autogestionada Eko, i va poder copsar el drama que estan vivint les persones refugiades que arriben als camps grecs. “Fins que no ho veus o no ho tastes no te n’adones de la dura realitat. El que se sent no és pena sinó ràbia de veure com Europa està tractant aquest tema”, explica Albesa.
 
El fotògraf garrotxí va emprendre l’aventura per voluntat pròpia després de posar-se en contacte amb l’agència de reportatges fotogràfics. “Creia que podia aportar el meu granet de sorra fent el que ser fer: fotos”, assegura. Albesa té la intenció de tornar als camps de refugiats ben aviat, ja té a punt un nou projecte que el farà tornar a Grècia a finals del mes de febrer.