La Vall d’en Bas posa al dia la via pública

Han finalitzat diverses obres en carrers, vies i aparcaments del municipi | L’ajuntament ha invertit més de 47.000 en infraestructures viàries durant el 2016

La nova part alta del Carrer d'Olot de Sant Esteve d'en Bas
La nova part alta del Carrer d'Olot de Sant Esteve d'en Bas | Aj. Vall d'en Bas
Nació Garrotxa
16 de febrer del 2017
Actualitzat a les 19:34h
Recentment s’han finalitzat una sèrie d’obres a la Vall d’en Bas dedicades a la millora de diferents vies i carreteres del municipi. Són treballs que es van engegar el 2016 i que han finalitzat entrat el 2017. L’obra més important és la pavimentació del Carrer d’Olot de Sant Esteve d’en Bas, una via d’accés important al poble. De moment s'ha finalitzat la part alta del carrer amb una plataforma de formigó tenyit. També s’ha aprofitat per actualitzar serveis bàsics com l’aigua, sanejament, telecomunicacions o l’enllumenat públic.
 
Una altra actuació que ha finalitat el consistori ha estat l’arranjament de la Carretera de Pujolriu a Falgars i el camí de l’Esquirol. En la primera via s’ha refet la part de la carretera que s’havia esfondrat i s’ha reparat per tal d’evitar que torni a cedir. En el segon cas, al camí de l’Esquirol s’hi ha millorat el ferm, s’han col·locat trencaaigües i millorat el drenatge de les cunetes.
 
El municipi també estrena aparcaments
 
A finals del 2016 es van habilitar dues zones d’aparcaments prop de la rotonda de Bracons. Amb la posada en marxa de les noves parades de bus, els aparcaments s’han adequat. Amb aquestes reformes els espais poden acollir més d’una cinquantena de vehicles entre tots dos.
 

Un dels aparcaments habilitats al polígon de la Serra Foto: Aj. Vall d'en Bas

 
Per altra banda, a partir d’ara, tothom qui vulgui accedir al camí Ral ho haurà de fer a peu des de la zona de l’Aubert on s’ha habilitat un aparcament. El trànsit de vehicles ha quedat prohibit al camí del Molí Vell, excepte veïns.
 
El consistori basenc ha invertit durant el 2016 més de 47.000 euros en la millora de carrers, carreteres i camins del municipi. Per el 2017 se s’han pressupostat 50.000 amb la mateixa finalitat. A més, està previst un pla de millora de la parcel·lària amb una inversió de 350.000 euros.