La periodista cultural Gemma Ruiz presenta «Argelagues» a Olot

Es tracta de la primera novel·la de l’escriptora que narra la vida de tres dones de diverses generacions | L’acte és organitzat per Òmnium Garrotxa dins la programació “Els dijous d’Òmnium”

Gemma Ruiz.
Gemma Ruiz. | Adrià Costa
NacióGarrotxa
15 de febrer del 2017
Actualitzat a les 8:22h
La periodista Gemma Ruiz serà aquest dijous 16 de febrer a dos quarts de vuit del vespre a Olot per presentar la seva primera novel·la anomenada Argelagues. La responsable de les cròniques teatrals de TV3, participarà en els "Dijous d’Òmnium” un cicle de xerrades que es porta a terme un cop al mes a la seu social d’Òmnium Garrotxa, al carrer Sant Pere Màrtir.
 
Argelagues explica la vida de tres dones de diverses generacions al llarg del segle XX, que viuen entre Castellterçol i Sabadell, del Vallès rural al Vallès urbà. S'hi explica l’esforç per adaptar-se als efectes de la revolució del tèxtil, el pas de la vida a pagès a la vida als afores d’una ciutat en procés d’industrialització, i sobretot els canvis que es produeixen en la convivència diària familiar. La novel·la busca també la reivindicació del paper de la dona en l’evolució de la societat catalana del segle XX.
 
Les presentacions literàries d’Òmnium Garrotxa duraran fins el maig. Jaume Clotet i Ramon Solsona donaran a conèixer les seves obres els mesos de març i abril respectivament. Un homenatge a Maurèlia Capmany i Montserrat Roig tancarà el primer semestre dels “Dijous d’Òmnium” el mes de maig.