La Generalitat preveu «petits increments pressupostaris» per a l'aposta cultural d'Olot

El conseller de Cultura, Santi Vila, ha afirmat que el Museu de la Garrotxa i el Museu dels Sants han de notar la millora pressupostària | Es mantenen els suports a la resta d’apostes culturals de la capital garrotxina

El conseller de Cultura, Santi Vila, atenent els mitjans de comunicació
El conseller de Cultura, Santi Vila, atenent els mitjans de comunicació | Martí Albesa
Pau Masó
10 de febrer del 2017
Actualitzat a les 15:23h
Santi Vila, conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, ha explicat en una visita a la Residència Faber que el govern manté tots els suports a les iniciatives culturals d’Olot i portarà a terme “petits increments pressupostaris” que han de permetre “regenerar les iniciatives culturals que es feien”. El conseller ha assenyalat, sobretot, els dos museus més importants de la ciutat: El Museu de la Garrotxa i el Museu dels Sants. Seran aquests dos equipaments els principals receptors dels petits increments que es puguin fer en un pressupost català de cultura encara per aprovar. “El pressupost de cultura, si finalment és aprovat, haurà crescut a l’entorn del 10% i ,evidentment, els dos principals museus d’Olot ho han de notar”, ha afirmat Vila.
 
Segons el conseller, Olot té una agenda cultural “deliciosa” i demostra el seu compromís amb la cultura: “La ciutat s’ha compromès des de fa anys amb festivals de referència des del punt de vista de la dansa i també amb la xarxa de museus que situa Olot, en el mapa cultural, com una ciutat de referència”. Vila ha remarcat la iniciativa de la residència Faber com un fet que suma en la demostració que la ciutat “posa el patrimoni al servei de la innovació i la creativitat”.

Nou conveni amb la residència Faber
 
En el marc de la visita, Santi Vila també ha anunciat que la Generalitat té la intenció de tancar un nou conveni entre el Departament de Cultura i la Residència Faber que “precisi el suport del govern a aquesta iniciativa”. El conveni es tancarà en les properes setmanes i servirà per dotarà a la residència d’una col·laboració institucional i econòmica amb l’Administració. 
 

Santi Vila dialogant amb els responsables de la residència Faber i l'alcalde d'Olot, Mia Corominas. Foto: Martí Albesa

Arxivat a