El nou Firal d'Olot comença a caminar

Aquesta setmana el grup d’arquitectes guanyadors ha presentat un avanç del projecte a l’Ajuntament i els grups de treball | Es manté el 31 de març com a data d’entrega del projecte final

«Teixir, cosir i vestir», de Xevi Bayona, Bach Arquitectes i Lluís Paumé pel nou Firal.
«Teixir, cosir i vestir», de Xevi Bayona, Bach Arquitectes i Lluís Paumé pel nou Firal.
Pau Masó
10 de febrer del 2017
Els guanyadors de la consulta sobre el nou Firal d’Olot, els arquitectes Xevi Bayona i Bach Arquitectes Lluís Paumé, han presentat aquesta setmana un avanç del projecte final a diversos sectors de l’administració i la ciutadania. L’equip de govern, la resta de grups municipals, els grups de treball i els veïns es van reunir al llarg del dimecres 8 de febrer amb els arquitectes per conèixer i donar les seves opinions al treball previ al projecte final. Aquestes reunions han de servir per recollir opinions i acabar redactant un treball final que és el que es portarà a terme després de l’estiu.
 
De la reunió de treball d’aquesta setmana han sortit diversos acords: L’empresa Simon col·laborarà amb el nou sistema d’enllumenat del Firal. També s’ha contractat una empresa especialista que tindrà cura dels plàtans del passeig en el moment de portar a terme les obres amb l’objectiu que cap arbre es vegi afectat per la remodelació; els propers dies es portarà a terme una poda en sintonia amb aquesta prevenció.
 

El Firal, abans de la reforma Foto: Martí Albesa


La data prevista per l’entrega del projecte final serà el 31 de març. Segons l’alcalde, Mia Corominas, “es mantenen el dia de presentació del projecte i els terminis acordats”. D’aquesta manera, un cop presentat el projecte, hi haurà una fase de licitació que donarà pas a l’inici d’obres després de Festes del Tura per tal que l’estiu del 2018 estigui construït el nou Firal.
 
Olot en Comú proposa incloure un espai per a la gent gran i un aparcament de bicicletes
 
En una de les reunions d’aquesta setmana Olot en Comú va proposar als arquitectes d’introduir al projecte final un espai d’exercici per a la gent gran i un aparcament de bicicletes. En primer lloc, es tractaria d’un gimnàs a l’aire lliure com hi ha en alguns parcs de la ciutat i un espai per jugar a la petanca. Des del partit es considera que el Firal és una ubicació idònia pel fet ja que es troba prop de la residència del Tura i la del Montsacopa. Per altra banda, Olot en Comú també proposa habilitar un aparcament per a bicicletes per als ciutadans d’Olot i el turisme familiar que promou la comarca.