L'Ajuntament farà una radiografia del mercat de treball d'Olot

El consistori impulsarà un estudi sobre les condicions laborals en què treballen els olotins | Ho farà una empresa externa que s’haurà de decidir a través d’un concurs públic

Pau Masó
09 de febrer del 2017
Després d’anunciar que la capital de la Garrotxa era la ciutat d’entre 30 i 40.000 habitants amb menys atur de Catalunya, l’Ajuntament vol indagar en el mercat laboral de la ciutat. El consistori vol descobrir quines característiques té el mercat laboral olotí. Per això, ha tirat endavant un estudi que té l’objectiu de “fotografiar” la situació laboral.
 
L’estudi es basarà en tres eixos principals: analitzar la situació laboral de la ciutat, descobrir quines són les condicions laborals en el mercat de treball i, anar més enllà definint els perfils de treballadors que necessitarà Olot en un futur. El treball d’anàlisi es farà a través d’una enquesta acurada i grups de discussió.
 
Una empresa especialitzada, que s’escollirà a través d’un concurs públic, serà la responsable de portar a terme l’estudi. De moment s’han presentat 5 empreses i s’espera que en les properes setmanes ja n’hi hagi una de guanyadora.