Cinema d'altura a Olot amb la mostra «Vivim Muntanyes»

Dissabte 11 i divendres 17 de febrer es portarà a terme la tercera edició d’un cicle de cinema únic a la ciutat | Xerrades i un sopar popular acompanyaran les projeccions

Cartell de l'edició del 2017
Cartell de l'edició del 2017 | Vivim Muntanyes
Redacció
09 de febrer del 2017
Els amants de la muntanya tenen una cita el proper dissabte 11 i divendres 17 de febrer a Olot. Es tracta de la tercera edició de Vivim Muntanyes, un cicle de 7 pel·lícules amb un denominador comú: la muntanya. Es podran veure diferents llargmetratges internacionals del cinema de muntanya amb la novetat d'un sopar de muntanya a la Sala la Carbonera del Teatre Principal d’Olot que comptarà amb un menú d’altura, corresponent al marc muntanyenc de la mostra.
 
El cicle cinematogràfic situarà tots els seus actes del dissabte al Teatre Principal i els del següent divendres als Cinemes Olot. Començarà amb una sessió juvenil el dissabte a les 17h amb la projecció de Pirinens. Travessa dels Pirineus en família que parla sobre l’aventura d’un nen de 13 anys que va engrescar als seus pares a travessar els Pirineus a peu.

A les 19h del mateix dia, es podrà gaudir de la projecció de Pemba torna a Goli, un documental coproduït amb TV3, que narra la història de la Pemba, una xerpa que viu a Catalunya i que tornarà a l’Himàlaia nou anys després per recordar tot el que hi havia viscut. Abans de la projecció del film, tindrà lloc una xerrada amb la protagonista, la Pemba, i el director del documental, Josep Pérez.

 

Per tancar la primera jornada, es projectarà a partir de les 22h una doble sessió amb dos títols. Primer la història de dos escaladors, Joan Nubiola i Josep M. Torras, els quals van obrir moltes vies d’escalada a Catalunya i expliquen ara les seves aventures amb el reportatge NTB. Seguidament, es projectarà un dels plats forts de la mostra: Jurek, un pel·lícula guanyadora del Festival de Muntanya BBVA de Torelló i el premi Boreal a millor guió. Explica la història de Jerzy Kukuczka, un dels escaladors més importants de l’alpinisme mundial.
 


El cicle Vivim Muntanyes tancarà l’edició 2017 el divendres 17 de febrer als Cinemes Olot amb la projecció de 3 pel·lícules més: Mission Antartic, una història del millor surfista alpí del món; Freedom Under Load, que narra la vida dels homes encarregats de portar provisions als diferents refugis del Tatras; i per últim: La Liste, amb Jérémie Heitz com a protagonista, un esquiador que busca ser el millor en la seva especialitat d'esquí lliure.

Tots els actes són gratuïts menys el sopar de muntanya que tindrà lloc el proper dissabte i que ofereix amb el tiquet un lloc reservat per la sessió nocturna posterior a l'àpat. 
Arxivat a