L’Ajuntament d’Olot subvencionarà el transport a les persones aturades que es formin fora de la Garrotxa

La persona aturada haurà de justificar l’assistència al curs i el transport utilitzat | Es preveu que a partir del mes de març entri en funcionament l’ajuda

Pau Masó
07 de febrer del 2017
L'Ajuntament vol que el transport no sigui cap impediment per formar-se
L'Ajuntament vol que el transport no sigui cap impediment per formar-se | Adrià Costa
Si estàs a l’atur, t’estàs formant fora de la Garrotxa i utilitzes transport públic o privat per arribar fins al lloc de formació, l’Ajuntament d’Olot et subvencionarà el cost del viatge. Es tracta d’una nova iniciativa que ha impulsat l’Àrea d’Ocupació d’Olot per ajudar a aquelles persones aturades que es formen lluny de la Garrotxa. S’ha tirat endavant amb una convocatòria d’ajuts que l’Ajuntament està a punt d’aprovar. Per això, es calcula que a partir del mes de març entri en funcionament aquest sistema d’ajudes.  
 
Les condicions són: que la persona sigui aturada, que la formació no s’ofereixi a la Garrotxa, que el demandant hagi superat el curs i que es justifiqui l’assistència en aquest. Per demanar l’ajuda caldrà entrar una instància a l’Ajuntament amb els justificants del curs i l’assistència i el tiquet del transport públic o el quilometratge en cas d’utilitzar el transport privat. El consistori ha deixat clar que no s’exclourà ningú per l’ús del vehicle propi i que les ajudes duraran tot el 2017, és a dir que la iniciativa també serà present en els cursos que comencin el setembre.
 

Oficina de Treball de la Generalitat Foto: ACN


"No volem que el transport sigui una excusa" 

Estanis Vayreda, regidor de Progrés Econòmic de la ciutat d’Olot, ha explicat que la proposta es llança amb la voluntat que “el transport no sigui una excusa” a l'hora que la gent aturada de la Garrotxa vulgui formar-se. Vayreda també ha destacat que es tracta d’una iniciativa que prové de l’associació ADAG 40, una entitat que treballa des de fa més de 40 anys amb les persones desocupades. L’Ajuntament ha assenyalat que es tracta d’una primera edició que serveix com a prova pilot i que té una partida de 2.000 euros.
 
La ciutat va tancar l’any 2016 amb un 9,82% d’atur, una de les xifres més baixes a nivell de Catalunya i busca ara facilitar la formació a les 1.615 persones aturades del municipi.