La Garrotxa busca professionals de l'hostaleria

Des del sector es demanen cambrers, cuiners, ajudants de cuina i cambrers d’habitacions | La necessitat de personal ha portat a organitzar una trobada entre aspirants i empreses a Olot | Els candidats podran presentar-se davant les empreses garrotxines amb entrevistes de 3 minuts

El proper 7 de març es portarà a terme una trobada entre empreses i treballadors del sector
El proper 7 de març es portarà a terme una trobada entre empreses i treballadors del sector | Martí Albesa
Pau Masó
03 de febrer del 2017
Actualitzat a les 9:21h
Les empreses garrotxines del món de l’hostalatge tenen problemes a l’hora de trobar perfils professionals que satisfacin les seves demandes al món laboral. L’hostaleria és un dels sectors que menys personal va incorporar l’any passat. Tant sols un 6,36% de les persones que van trobar feina el 2016 a la Garrotxa es van incorporar al sector de l’hostalatge. Aquest fet, ha portat a l’Àrea d’Ocupació de Dinàmig, empresa encarregada del desenvolupament econòmic de la comarca, a organitzar una trobada entre empreses i aspirants del sector.
 
Sota el nom de jornada d’Ocupació en Xarxa o Speed Dating, el proper 7 de març es celebrarà a Olot una trobada entre representats de les empreses d’hostalatge a la Garrotxa i aspirants a treballar en aquest sector. Tres minuts és el temps que tindran els candidats per convèncer les empreses del sector en diverses entrevistes presencials. Els treballadors podran donar-se a conèixer davant les pròpies empreses que busquen perfils professionals. Més d’una desena d’establiments de la Garrotxa ja han confirmat la seva assistència a la cita.
 

L'Associació d'Hostalatge de la Garrotxa i Dinàmig en la presentació del segon Speed Dating Foto: Pau Masó


Les persones interessades a participar han de fer una inscripció prèvia a la pàgina web de l’Ajuntament d’Olot. Les inscripcions es tancaran el dijous 23 de febrer i després començarà un procés de selecció dels candidats que presentin les competències necessàries per treballar en el sector. Els escollits podran oferir la seva candidatura davant les empreses assistents a la jornada d’Ocupació en Xarxa del 7 de març. Isabel Morera, representant de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, ha valorat mol positivament l’organització de torbades d’aquest format ja que “agilitzen el procés de selecció del personal” i fa visible “el treball de coordinació” que hi ha entre els serveis d’ocupació i el món empresarial de la comarca.
 
Dinàmig Garrotxa és la segona vegada que organitza una jornada d’Ocupació en Xarxa o Speed Dating a la comarca. El mes d’octubre passat es va organitzar per primer cop una trobada entre empreses i treballadors del sector industrial. En aquesta primera cita s’hi van presentar 42 aspirants, 8 dels quals han acabat sent contractats. A més, també va servir per tirar endavant dos projectes que han ofert formació en empreses a una trentena de persones que es trobaven a l’atur.