Músics Associats crea un cicle exprés de Jazz a Olot

S’anomena la Roda Jazz i es vol diferenciar de la resta de concerts de l’entitat | Durarà tres setmanes i tindrà lloc a l’Orfeó Olotí

Josep Quintana i Miquel Pascal, impulsors de la Roda Jazz
Josep Quintana i Miquel Pascal, impulsors de la Roda Jazz | Pau Masó
Pau Masó
01 de febrer del 2017
Actualitzat a les 9:05h
A partir del 17 de febrer la tradicional Roda Musical que organitza l’entitat Músics Associats tindrà un cicle propi i independent de Jazz. Després de 33 anys, l’entitat ha decidit agrupar i separar la música Jazz de la programació variada de la Roda Musical. D’aquesta manera hi haurà un cicle de Jazz anomenat Roda Jazz, previ a la programació que englobarà tot tipus d’estils.
 
La Roda Jazz serà un cicle de tres concerts que durarà des del 17 de febrer fins el 5 de març. En aquesta ocasió s’aposta per traslladar les actuacions del Torín a l’Orfeó, un espai que segons els organitzadors té un clima més “òptim” pel Jazz. El nou cicle tindrà lloc dos divendres i un diumenge a la tarda.
 
Els convidats a la primera edició de la Roda Jazz són artistes catalans de tres estils diferents. El divendres 17 de febrer a les 22h Biel Ballester Trio & Francesc Puig ompliran l’Orfeó de Jazz europeu de tradició gitana-francesa, amb protagonisme pel clarinet de Francesc Puig.
 
El divendres 24 de febrer, també a les 22h, Joan Vidal Sextet portarà a la sala popular olotina el seu espectacle Revisiting Zarathustra, inspirat en also sprach Zarathustra de Richard Strauss. L’estil de Vidal és una confluència amb la música contemporània que desenvolupa també un llenguatge propi.
 
Per tancar la Roda Jazz 2017, el diumenge 5 de març a les 18:30, Luís González Trio oferirà un concert amb tocs de música mediterrània però sense perdre l’essència del Jazz americà.
 
Amb aquest nou cicle, la ciutat d’Olot suma propostes a la varietat de música d’origen popular nord-americà. La Roda Jazz coincidirà aquest trimestre amb una d eles actuacions del cicle Jazz Olot que té lloc durant tot l’any i que es porta a terme a la Sala Torín. Els amants d’aquesta música a la ciutat d’Olot tenen aquesta primavera una programació feta a mida.
 

Cartell de la primera edició de la RodaJazz Foto: Músics Associats

Arxivat a