La Diputació de Girona presenta el visualitzador cartogràfic Sitmun

Es tracta d'una eina d’informació georeferenciada al servei de municipis, empreses i ciutadans

Redacció
01 de febrer del 2017

Presentació del Sitmun a la Diputació de Girona Foto: DDGI


La Diputació de Girona ha presentat el visualitzador cartogràfic SITMUN (Sistema d'Informació Territorial Municipal), una eina que permet veure de manera estructurada tota la informació cartogràfica disponible dels municipis de les comarques gironines. D'aquesta manera, la Diputació de Girona posa a disposició dels ajuntaments, Consells Comarcals, ens locals i dels ciutadans, informació georeferenciada produïda per diferents administracions, amb l'objectiu de mostrar la cartografia de base oficial en una única plataforma actualitzable. La presentació ha anat a càrrec del president de la Diputació de Girona, Pere Vila; el vicepresident primer de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i de la cap de Promoció Econòmica de la Diputació de Girona, Helga Nuell.
 
El Sistema permet veure les dades geogràfiques obtingudes a partir de diferents fonts d'informació d'institucions com la Diputació de Girona, la Direcció General del Cadastre, l'ICGC (Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya), el CREAF (Centre d'Investigació Ecològica i Aplicacions Forestals) i altres departaments de la Generalitat de Catalunya que elaboren cartografia pròpia i que la Diputació ha aglutinat en una única eina, el SITMUN. Qualsevol usuari pot accedir de manera gratuïta i telemàtica mitjançant el web sitmun.ddgi.cat.
 
El mes de setembre passat es va celebrar el desè aniversari de la Xarxa Europea SITMUN («Deu anys desenvolupant i compartint recursos per a la gestió del territori»), a la qual la Diputació de Girona es va adherir el 20 de maig de 2014. Actualment, aquest sistema està funcionant a la Diputació de Barcelona i a la Diputació de Lleida, i com a membres de fora del principat de Catalunya, l'usen els consells insulars de Mallorca i Menorca.