El Whatsapp, una eina de comunicació més pels Ajuntaments de la Garrotxa

En poc més d’un mes, tres consistoris de la comarca han posat en marxa aquest servei | A través de missatges instantanis les administracions informen de l’actualitat del seu municipi | Altres municipis garrotxins opten per aplicacions pròpies

Pau Masó
01 de febrer del 2017
Els veïns poden rebre qualsevol informació directament al mòbil
Els veïns poden rebre qualsevol informació directament al mòbil
Les noves tecnologies i formes de comunicació posen de relleu a les administracions la necessitat de renovar-se i buscar noves vies comunicatives. A la Garrotxa, amb poc més d’un mes, tres municipis han llançat un nou servei que utilitza l’actual tecnologia per comunicar-se amb els veïns. A través de l’aplicació Whatsapp els Ajuntaments de Santa Pau, les Planes d’Hostoles i Castellfollit de la Roca informen als seus ciutadans sobre qualsevol novetat municipal.
 
A través de missatges instantanis els consistoris informen de l’agenda, el trànsit, notícies sobre el municipi o alertes d’última hora. L’usuari rep al seu mòbil tot tipus d’informacions al moment. Per donar-se d’alta al servei, els veïns només han d’enviar un missatge conforme volen inscriure’s al número de telèfon que els indica cada Ajuntament. Un cop enviat el missatge, el consistori introdueix els usuaris en una llista de difusió des d’on es donen a conèixer les novetats al municipi. La comunicació és unidireccional i no es generen converses.
 
El primer Ajuntament garrotxí a posar en marxa aquest servei va ser el de Santa Pau. A finals de desembre el municipi va llançar per primer cop la iniciativa a la comarca. El va seguir a finals de gener Castellfollit de la Roca i l’últim municipi a posar en marxa aquest sistema a la Garrotxa ha estat les Planes d’Hostoles. Ho ha fet aquesta setmana i després de provar una aplicació expressa per ajuntaments que no va convèncer el consistori. Un dia després d’anunciar el nou servei, una cinquantena de planencs ja s’hi van inscriure. A Castellfollit de la Roca ja compten amb un centenar d’usuaris que va creixent cada dia i a Santa Pau ja s’ha arribat gairebé a les 200 persones inscrites.

A la Garrotxa, hi ha altres Ajuntament que també utilitza les noves tecnologies per comunicar-se amb els veïns. Sant Joan les Fonts i Riudaura utilitzen una aplicació anomenada SmartVila, que a diferència del servei de Whatsapp, permet a l’usuari cercar en els directoris de l’Ajuntament ofertes de treball, defuncions, telèfons del municipi, etc. El consistori santjoanenc va ser el primer de tota la província en implantar aquesta aplicació l’estiu passat.