Nova edició del Garrotxinàrius a Olot, el festival per aprendre, ballar i escoltar música tradicional

Serà la 4a edició i esdevindrà el proper dissabte 4 de febrer | El festival vol difondre la música d'arrel tradicional a través de tallers i concerts a la Sala Torín | Enguany es recupera el sopar popular que tindrà lloc al Núria Social

Dissabte torna el Garrotxinàrius.
Dissabte torna el Garrotxinàrius. | Martí Albesa
Redacció
31 de gener del 2017
La quarta edició del Garrotxinàrius arriba el proper cap de setmana a Olot. Organitzat per Ofolk Olot, Tradicionàrius i Olot Cultura, el festival de música tradicional de la capital de la Garrotxa aposta per un cicle d’un dia en el qual hi haurà tallers i concerts per aprendre, ballar i escoltar tot tipus de música d’arrel tradicional.
 
Els grups protagonistes d’aquest 2017 són el conjunt català Bellaveu que aposta per la veu com a principal i únic instrument, i els francesos Ormuz que portaran danses i músiques tradicionals del Quebec. Els actes començaran a les sis de la tarda del dissabte amb els tallers a càrrec dels grups convidats que es repartiran entre l’Escola Pia i la Sala el Torín. Seguidament tindrà lloc un sopar popular al Núria Social, un acte que es recupera enguany. Finalment a la Sala Torín tindran lloc els balls de nit a partir de les 22h on Bellaveu i Ormuz trauran a l’escenari el seu repertori.
 

Presentació del Garrotxinàrius 2017 Foto: Pau Masó


El festival de la música d’arrel tradicional de la comarca segueix amb la intenció de donar a conèixer i oferir una oferta de música tradicional a la Garrotxa. Segons, Pep Berga, regidor de Cultura d’Olot, un festival com el Garrotxinàrius ajuda a “posar en valor les activitats tradicionals” del nostre territori. Berga ha animat a tota aquella gent que estimi la música d’arrel tradicional a participar a la cita. 

Les entrades es poden comprar a www.olotcultura.cat, al Teatre Principal d’Olot i a Can Trincheria.