Alumnes de l’Escola d’Art d’Olot proposen millorar diversos espais de l’Hospital Josep Trueta de Girona

Una vintena d'estudiants han portat a terme un projecte de millora de dues sales d'espera de l'Hospital | Es tracta d'un treball que s'ha portat a terme dins el marc de diverses assignatures

Imatge de la sala de ginecologia de l'Hospital Trueta projectada pels alumnes
Imatge de la sala de ginecologia de l'Hospital Trueta projectada pels alumnes | Escola d'Art d'Olot
Pau Masó
30 de gener del 2017
Actualitzat el 31 de gener a les 10:33h
L’Escola d’Art d’Olot i l’Hospital Josep Trueta de Girona s’han aliat per portar les idees dels alumnes més enllà de les aules. En concret es tracta de redissenyar les sales d’espera de ginecologia i de preoperatòria de l'Hospital. Aquests dos espais han estat posats a disposició d’una vintena d‘alumnes de 4rt dels Estudis Superiors de Disseny de l’Escola d’Art d’Olot perquè portessin a terme una proposta de reforma integral de les sales. S’ha fet en el marc de diverses assignatures de l’últim curs de l’Escola amb l'objectiu de donar l’oportunitat als alumnes de portar a terme un projecte propi a la vida real.
 
Els projectes han transformat de manera virtual els espais per tal d'adaptar les sales als usuaris i fer-les més còmodes, per exemple, per l’espera de les mares embarassades. Per això s’han creat espais de relaxació, biblioteques, s’ha redissenyat la llum de la sala o reubicat alguns despatxos. La reforma projectada pels estudiants no ha estat estructural sinó que s'ha basat en aspectes de disseny, gràfics i d'interiorisme.
 

Recreació de la proposta dissenyada pels alumnes de l'Escola d'Art d'Olot Foto: Escola d'Art d'Olot


Des del setembre del 2016 els alumnes han treballat en aquesta proposta de millora. El mes d’octubre els estudiants es van trobar per primera vegada amb membres de l’Hospital Trueta per posar en comú els objectius i les propostes de les dues entitats. Durant els primers mesos també es van portar a terme enquestes a pacients i treballadors de l’Hospital per conèixer millor els usos dels espais que s’havien de reformar.
 
Aquest és el segon any que es porta a terme un projecte d’aquestes característiques des de l’Escola d’Art d’Olot. El 2016 es va proposar la millora del pati d’una escola de Cardedeu i sempre s’ha buscat que els alumnes puguin actuar en agents reals. Amèlia Sarda, professora responsable del projecte, ha explicat a NacióGarrotxa la importància d’un treball com aquest pels seus estudiants: “Es tracta d’un assaig de la vida professional del disseny. És una ocasió pels alumnes de portar a terme un projecte real”. 
 

El grafisme, un dels aspectes proposats pels alumnes Foto: Escola d'Art d'Olot
 

Millorar la comoditat dels usuaris, un dels objectius de la proposta de l'Escola Foto: Escola d'Art d'Olot