La residència Faber busca la consolidació en el seu segon període d’existència

Literatura, matemàtiques, dansa, religió i feminisme seran les temàtiques del 2017 | Traslladar la reflexió en un treball final, un dels nous objectius de la residència

Una de les habitacions des d'on treballen els artistes
Una de les habitacions des d'on treballen els artistes | Faber
Pau Masó
26 de gener del 2017
Actualitzat a les 19:18h
La residència d’Arts, Ciències i Humanitats de Catalunya i Olot, anomenada Faber, comença un nou període de residència. Coincidint amb el 2017, Faber iniciarà la seva segona tongada d’estades fent honor al seu nom: s’anirà més enllà de l’art i ha programat estades científiques i d’altres temes no artístics. En total, en aquest segon període, s’han programat cinc estades diferents de temàtica distinta: literatura, matemàtiques, dansa, religió i feminisme.
 
Actualment, la residència Faber ja ha iniciat el primer període d’estades del 2017 relacionat amb la literatura. Diversos escriptors faran estada a la Garrotxa per portar a terme treballs sobre la seva obra literària. A partir del 27 de febrer hi haurà un relleu de residents: s’iniciarà el segon període de residència amb diferents matemàtics que treballaran en els anomenats polítops, conceptes matemàtics que fan referència als políedres de dimensions limitades. Del març a l’abril, coincidint amb el festival Sismògraf, hi haurà una tercera estada de residència dedicada a la dansa.
 

Josep Berga, regidor de cultura; Valerie Milles, escriptora; i Francesc Serés, director de Faber Foto: Pau Masó


A partir de la tardor del 2017, s’iniciaran estades de més durada, amb la voluntat d’aprofundir més sobre la temàtica i aconseguir treballs o documents finals que puguin servir per al públic en general. De setembre a octubre Faber girarà al voltant de la religió i tancarà el cicle de residència al novembre amb el feminisme.
 
Francesc Serés, director de la residència Faber, ha explicat que aquest 2017 es veurà “l’abast i la profunditat del projecte” i ha remarcat el principal objectiu de Faber és que els residents s’hi trobin a gust treballant. A més, també ha parlat sobre l’extensió de Faber al territori: “El talent s’ha de compartir amb el màxim de gent possible, per això les activitats de retorn al territori són una prioritat. Volem arribar a totes les capes de la població”.
 
A la presentació dels nous períodes de residència de Faber també es va comptar amb la presència de Valerie Miles, una escriptora de Nova York que es troba a la residència treballant en una tesi sobre Roberto Bolaño. “És d’aplaudir i donar suport a un lloc així que ens permet escapar del soroll del món. Poder passejar entre el paisatge de la Garrotxa és un plaer. Ens costa molt trobar temps i tenir un lloc on trobar-lo és un luxe”, ha explicat Miles.

La residència Faber va obrir les portes el setembre del 2016. Aquest any espera a més de 60 residents d'arreu del món.