L'Ajuntament d'Olot impulsa la rehabilitació del Nucli Antic

El consistori posa en marxa un pla de millora per dinamitzar i posar al dia el Barri Vell | Els ciutadans podran participar en la presa de decisions a través d’un grup motor que serà l’encarregat d’impulsar les millores | A partir del 2018 han de començar a portar-se a terme les accions acordades

A partir del 2018 s'esperen les primeres actuacions que conclogui el pla.
A partir del 2018 s'esperen les primeres actuacions que conclogui el pla. | Martí Albesa
Pau Masó
24 de gener del 2017
Actualitzat a les 9:04h
Després de moltes demandes dels veïns i l'oposició, l'Ajuntament d’Olot posa en marxa un projecte per posar al dia i dinamitzar el centre d’Olot. Ho farà a través d’un Pla Integral d’Accions de Millora (PIAM), un procés on els ciutadans hi podran participar i on també es comptarà amb el suport d’una empresa especialista en processos participatius de regeneració urbana. A títol individual o col·lectiu els olotins podran entrar a formar part del grup motor que decidirà les accions a portar a terme al Nucli Antic conjuntament amb tècnics.
 
El nou Pla de Millora ja ha començat a caminar, s’ha iniciat la primera de les tres fases del projecte. En la fase inicial, l’Ajuntament vol contractar l’assistència tècnica del procés, recollir informació, crear un lloc web i definir el grup motor amb la presència de la ciutadania. En aquest punt, el consistori ja ha començat un procés per contractar una empresa especialista que permeti una assistència tècnica i properament es farà una crida a la participació ciutadana. La segona fase consistirà en definir els àmbits a parlar i l’estratègia participativa. Es volen tractar temes com habitatge, comerç o l’Escola d’Art. I la tercera i última fase arribarà el 2018, serà el moment de posar les decisions preses a la pràctica i introduir les accions de millora acordades en els pressupostos municipals.
 

Pep Berga, regidor d'Habitatge d'Olot; Mia Corominas, alcalde d'Olot; i Estanis Vayreda, regidor de Promoció Econòmica. Foto: Pau Masó

 
La metodologia i el model del projecte de millora del Nucli Antic serà molt similar al que ja s’està portant a terme al Barri de Sant Miquel. Segons l’Ajuntament d’Olot, l’experiència de Sant Miquel els dona “més confiança” per tirar endavant un nou pla al Nucli Antic. “La rehabilitació del Barri Vell no és només sobre temes urbanístics sinó també una qüestió social, aportant vida i activitat a la zona”, ha explicat l’alcalde d’Olot, Mia Corominas. El batlle també ha anunciat que Estanis Vayreda, regidor de Promoció Econòmica, serà el responsable del procés de rehabilitació del Nucli Antic.