La Fira del Farro compleix 10 anys

La novetat d’enguany és que es podrà tornar a visitar un molí fariner | La fira tindrà lloc els dies 4 i 5 de febrer

El 4 i 5 de febrer la Vall de Bianya es convertirà en la capital del Farro
El 4 i 5 de febrer la Vall de Bianya es convertirà en la capital del Farro | Martí Albesa
Pau Masó
18 de gener del 2017
Actualitzat a la 13:53h
Aquesta setmana s’han donat a conèixer els detalls de la desena edició de la Fira del Farro de la Vall de Bianya que comptarà amb més d’una desena d’actes. Durant els dies 4 i 5 de febrer el municipi garrotxí s’omplirà d’activitats, degustacions, conferències i visites relacionades amb el Farro, una farina de blat de moro.
 
L’edició del 2017 porta com a novetat l’obertura al públic d’un molí fariner. Durant el diumenge 5 de febrer es podrà visitar el Molí del Mas Colomer, on al llarg del matí s’hi podran veure demostracions sobre l’elaboració del Farro. A més, la fira també comptarà amb un sopar de degustació amb la col·laboració dels restaurants i artesans de la Vall i dues conferències a càrrec d’Oleguer Plantalech, creador del nou escut del municipi, i Francesc Roma, historiador i geògraf, que explicarà l’evolució dels molins fariners.
 
Durant el diumenge, hi haurà un espai de fira on es podrà degustar el Farro, veure exposicions d’animals, exhibició d’oficis del camp o cercaviles amb la faràndula del municipi.
 

Quim Domene destapa el cartell d'enguany Foto: Martí Albesa


 El cartell, inspirat en René Magritte
 
Quim Domene, artista garrotxí i creador dels cartells de la Fira del Farro, ha explicat que enguany, a l’hora d’elaborar el cartell, s’ha inspirat en l’artista belga René Magritte, un pintor surrealista que ha realitzat diversos autoretrats amb elements dibuixats davant la seva cara. Domene ha adaptat el retrat amb una panotxa de blat de moro en referència al Farro.
 
En motiu de la celebració dels 10 anys de la fira, s’ha fet un recull dels deu cartells, obra de Quim Domene, a la Sala Trincheria d’Olot. L’artista garrotxí ha estat l’encarregat d’elaborar el cartell des de la primera edició de la Fira del Farro, i sempre ho ha fet amb obres referents al món de l’art. L’exposició estarà oberta al públic fins el diumenge 5 de febrer. 
Arxivat a