Els joves d'Olot tornaran a decidir l'ús de 10.000 euros del pressupost municipal

Fins el 25 de febrer hi ha temps per presentar les propostes | És la tercera edició dels pressupostos participatius d’Olot

Imatge de la primera assemblea
Imatge de la primera assemblea | Martí Albesa
Pau Masó
18 de gener del 2017
Actualitzat a les 16:13h
"Què faries amb 10.000 euros?" Aquesta és la pregunta que l’Àrea de Joventut i Educació d’Olot formula als joves de la ciutat i els convida a decidir-ho en una assemblea. Per tercer any consecutiu els pressupostos participatius tornaran a donar el poder als més joves per escollir en què invertir el pressupost.
 
Aquelles persones que tinguin entre 12 i 29 anys poden presentar el seu projecte a l’espai Ideal-OJG fins el 25 de febrer. L'Espai Ideal és on es celebrarà l’assemblea que ha de decidir els guanyadors el divendres 10 de març. Les propostes han d’anar dirigides als joves, han de ser legals i ètiques i en cas de guanyar, tindran un pressupost màxim de 1.500 euros.
 

Un dels debats per decidir a què destinar 10.000 euros del pressupost de joventut. Foto: Aj. Olot


El projecte de pressupostos participatius es va portar a terme per primer cop el 2015 i ha donat llum a projectes com la construcció d’una tirolina, un joc de por al centre d’Olot, un torneig de futbol, la col·locació de barres per a exercicis en un parc de la ciutat o una desfilada de moda africana, entre altres.
 
El vídeo promocional dels pressupostos d’enguany, mostra alguns dels projectes portats a terme amb els joves que els van tirar endavant. El vídeo vol demostrar que darrera d’una idea hi ha un jove. L’espot és obra de la productora garrotxina Zeba Produccions.