Cultura

Faber acull aquesta setmana nous residents literaris

Arriben 11 professionals de diverses nacionalitats | Les estades dels artistes oscil·len entre les dues i quatre setmanes

per NacióGarrotxa, 16 de gener de 2017 a les 09:34 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de gener de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Faber, la residència d’arts escèniques i humanitats de la Garrotxa, situada a l’Hotel Riu d’Olot, acull aquesta setmana una nova fornada d’artistes que vénen a la Garrotxa a treballar sobre la seva obra. A partir d’aquest dilluns, onze nous professionals entraran a la residència per un període diferent segons cada cas. Els artistes d’aquesta nova tongada s’hi estaran del 15 de gener fins l’11 de febrer del 2017.
 

Els onze residents arriben de diferents indrets del món i a la Garrotxa treballaran en diversos àmbits de les lletres. Alguns d’ells són: Allan Cameron, Jakuta Alikavazovic, Lila Azam, Marina Espasa, Àngels Bassas, Etienne Rouziès o Àlex Hinojo. Tots ells treballaran en àmbits com la narrativa, la traducció, la dramatúrgia, l’assaig artístic, l’assaig literari i continguts digital.
 

Els artistes poden estar fins a 4 setmanes a la residència Foto: Faber


 Només quatre escriptors allargaran la seva estada a Faber quatre setmanes. L’escriptora Valerie Miles es dedicarà a escriure la seva tesi sobre Roberto Bolaño; La dramaturga, actriu i directora de teatre, Pol Pelletier, treballarà en la seva pròxima publicació de set peces teatrals que ja s’ha representat al Quebec; Alisa Ganieva, escriptora, intensificarà el seu projecte de narrativa al voltant de la vida actual a Rússia; i La professora i investigadora, Neus Penalba, arriba a la Garrotxa per seguir amb la tesi doctoral sobre La mort i la primavera de Mercè Rodoreda.
 

Els artistes residents a Faber també obriran les portes dels seus treballs als garrotxins. Es portaran a terme conferències i xerrades obertes al públic en diferents punts de la ciutat d’Olot i també fora de la Garrotxa. Tots els actes es podran consultar a la pàgina web de la residència.
 
Amb la nova fornada, la residència Faber compleix el seu tercer període d’acollida. La residència artística de la Garrotxa es va inaugurar el setembre del 2016 i aquest febrer complirà mig any en funcionament. En total, 16 artistes ja han passat per la residència Faber, la majoria dels quals van ser escriptors. Aquest 2017, Faber té programades 4 estades amb temàtiques diverses: la dansa, les creences religioses i el feminisme. 
 

Els primers residents de Faber, amb els responsables de la residència Foto: Martí Albesa

 

Arxivat a:
Cultura, Faber, Olot, Cultura
Participació