Resistència i nexe d'unió entre esportistes, a les 24 hores a Muntanya d'Olot

L'any passat van participar-hi 450 caminaires

Paisatges de tardor, aquest dilluns a la Garrotxa
Paisatges de tardor, aquest dilluns a la Garrotxa | Martí Albesa
Redacció
09 de gener del 2017
Actualitzat a la 13:04h
El proper dissabte i diumenge 14 i 15 de gener, el Centre Excursionista d'Olot torna a organitzar, com cada any, les 24 hores a Muntanya. Es tracta d'una cursa de resistència, amb sortida al Recinte Firal d'Olot i arribada a Sant Hilari Sacalm en 24 hores, tot recorrent 76 quilòmetres, dividits en quatre etapes.

Segons han informat els organitzadors, les 24 hores de Muntanya es poden realitzar en el 100% del seu recorregut o en algun dels quatre trams de l'itinerari. Precisament, han indicat, des del Centre Excursionista es posaran a disposició diversos autocars que transportaran els senderistes des d'Olot fins a l'inici de cada etapa, i un altre autocar permetrà tornar a Olot. 

En aquest cas, però, es tracta d'un repte i no una cursa, han especificat, ja que el format és el de marxa amb un guia diferent en cada etapa. Això fa que no es pugui fer el recorregut corrent i que no es pugui adelantar al guia que, com que el camí no està prèviament senyalitzat, anirà descobrint la guia. D'aquesta manera, el Centre Excursionista fomenta l'esport, però també els vincles d'unió entre entitats excursionistes i individuals. 

El passat 2016 van ser 470, els caminaires que van participar d'una o altra etapa de les 24 hores a Muntanya i un total de 45 persones van recórrer les 24 hores en la seva totalitat.