Melcior, Gaspar i Baltasar arriben a Olot acompanyats de 300 patges

Els Reis d'Orient han trepitjat per últim cop el Firal vell | Ses Majestats han atès a tots els infants que s'han acostat

Ses Majestats han trepitjat per últim cop el Firal vell
Ses Majestats han trepitjat per últim cop el Firal vell | Martí Albesa
Pau Masó
05 de gener del 2017
Actualitzat el 08 de gener a les 10:19h
Melcior, Gaspar i Baltasar no s'han fet esperar. A l'hora indicada, han arribat a Olot amb les seves carrosses. Però ho han fet acompanyats d'un llarg seguici de prop de 300 patges i princeses que han enfilat aquest dijous al vespre el Firal d'Olot a peu després de més d'una hora de recorregut.
 

La cavalcada ha començat a dos quarts de set. Foto: Martí Albesa


L'alcalde d'Olot i el president d'Els Catòlics, l'entitat que organitza la seva arribada, rebien a Ses Majestats a les sis de la tarda al Campament Reial que des de dilluns ha estat instal·lat a la plaça Clarà.
 
Tres hores més tard, al voltant de les nou de la nit, Josep Maria Corominas, alcalde d'Olot, feia entrega a Ses Majestats de la clau de la ciutat, aquella que per una nit obres les portes de totes les cases. Fins arribar aquest moment, els tres Reis no han parat de saludar i atendre tots els somriures que els més petits dirigien a Melcior, Gaspar i Baltasar. Els tres han desfilat per últim cop en un Firal que l'any que ve ja no serà el mateix. En acabar la cavalcada Ses Majestats han assegut als trons per escoltar a tots els nens i nenes que els volien explicar personalment quins regals havien demanat a les seves cartes.
 

Els tres reis han enfilat el Firal vell a peu. Foto: Martí Albesa


Un any més, han acompanyat als tres Reis fins a Olot altres personatges vinguts expressament des de l'Orient. Fins a 300 personalitats han fet costat a Ses Majestats en la seva arribada a Olot. La Caramelera ha estrenat la seva nova carrossa i els homes del temps també han sumat protagonisme amb un carro empès per bicicletes.
 
A més, també hi han participat altres personatges. Els escalers s'han enfilat fins als balcons més alts per arribar als que s'ho miraven des de casa. Els encarregats de recollir els xumets han emplenat les seves bosses dels infants més valents. Els Fanalers han il·luminat en tot moment la cavalcada per guiar als Reis d'Orient. El Carboner ha repartit més que algun tros de carbó a aquells que no havien fet bondat i el Carter ha recollit les cartes d'última hora dels més despistats. Tots ells han fet que la cavalcada d'Olot, un any més, s'hagi omplert de màgia.

Centenars de fanals han il·luminat l'arribada de Ses Majestats Foto: Martí Albesa

 
Centenars de fanals artesanals
 
Molts dels nens i nenes que han anat a esperar els reis a Olot ho han fet amb un fanal artesanal a la mà. Centenars de fanals han participat del Concurs de Fanals Miquel Gou que cada any organitza Els Catòlics. Melcior, Gaspar i Baltasar han donat els regals als tres primers premis i el Fanaler i la Fanalera han repartit els obsequis als altres set afortunats.
 

Cavalcada de Reis d'Olot 2017 (Martí Albesa)

Arxivat a