La Caramelera estrenarà una carrossa a la Cavalcada de Reis d'Olot

Uns 300 patges desfilaran el 5 de gener per la ciutat | L'arribada de Ses Majestats a la capital de la Garrotxa serà retransmesa en directe per tot Catalunya per la Xarxa de Televisions Locals

El rei blanc, saludant a la Cavalcada de Reis d'Olot
El rei blanc, saludant a la Cavalcada de Reis d'Olot | Martí Albesa
21 de desembre del 2016
Actualitzat a les 8:52h
Més de 300 patges desfilaran a la Cavalcada de Reis d'Olot, que aquest any estrenarà una carrossa. Els diversos voluntaris que col·laboren amb Els Catòlics amb l'organització de l'arribada dels Reis de l'Orient estan ultimant la nova carrossa de la Caramelera. És una de les novetats de la Cavalcada d'aquest any. Una altra és el major protagonisme dels Encarregats del Temps. 

L'any passat, els Encarregats del Temps van desfilar per primera vegada a la Cavalcada. Són els responsables d'allargar les hores i els minuts perquè Melcior, Gaspar i Baltasar puguin passar per totes les cases en una sola nit. Aquest any tornaran a venir i ho faran acompanyats de la màquina que utilitzen per allargar el temps. A més, també estaran presents al Campament Reial, on els nens i nenes podran conèixer-los de prop. 

La Cavalcada Reial d'Olot començarà el dia 5 de gener a dos quarts de set de la tarda des de la plaça Clarà i serà retransmesa en directe per tot Catalunya, a través de la Xarxa de Televisions Locals. Un cop els Reis s'asseguin als trons, i després d'haver rebut la Clau de la Ciutat de mans de l'alcalde, començarà el concurs de fanals Miquel Gou que premiarà els millors fanals artesanals. 

2, 3 i 4 de gener, Campament Reial a la plaça Clarà

A partir del 2 de gener i fins el dia 4, la plaça Clarà es transformarà en el Campament Reial dels enviats de Ses Majestats. Cada dia hi haurà uns 70 patges que rebran els nens i nenes d'Olot i de fora, de sis de la tarda a nou del vespre. L'Encarregat del Temps, els Cuiners, el Fanaler, la Caramelera, el Carboner i els Carters no es perdran la cita. Es tracta d'un campament únic a Catalunya. 
 

Una setantena de patges ompliran cada dia el Campament Reial d'Olot. Foto: Martí Albesa


La portada de la Carta als Reis d'aquest any l'ha il·lustrat la Júlia Aulina de l'escola El Morrot. Els nens i nenes de tercer i quart de primària d'aquest centre han elaborat dibuixos per la portada de la carta. Tots els dibuixos es poden veure en una exposició a la sala El Caliu del Centre Catòlic, conjuntament amb imatges antigues de la Cavalcada d'Olot, cedides per l'Arxiu Comarcal de la Garrotxa. 

El Centre Cultural Els Catòlics fa 71 anys que organitza la Cavalcada de Reis d'Olot i 18 que munta el Campament Reial a la plaça Clarà.
 

Galeria de Fotos  Cavalcada de Reis 2016 (Martí Albesa)

Galeria de Fotos  Campament Reial 2016 (Martí Albesa)

Galeria de Fotos  Cavalcada de Reis 2015 (Martí Albesa)

Galeria de Fotos  Campament Reial 2015 (Martí Albesa)

Arxivat a