El Mercat d'Olot engega un servei de comandes a través d'internet

Es tracta d'un sistema pioner on el client xateja amb un placer virtual que li fa la llista de la compra | Menys de 24 hores després d'haver fet la reserva es pot anar a recollir a la Plaça Mercat, estalviant-se les cues i l'espera

El Mercat d'Olot vol apropar-se a clients més joves
El Mercat d'Olot vol apropar-se a clients més joves | Martí Albesa
20 de desembre del 2016
Actualitzat a les 8:19h
La Plaça Mercat d'Olot compta amb un nou placer virtual que permet fer les comandes a través d'internet. Es tracta d'un sistema pioner que tenen molt pocs comerços arreu del món, segons explica David Jané, desenvolupador de l'operatiu web. L'usuari xateja amb un robot virtual i li explica quina productes vol comprar i a quines parades els vol adquirir. Un cop feta la petició, el robot envia un correu electrònic al client i al placer amb els detalls de la comanda i amb menys de 24 hores es pot passar a recollir per la Plaça Mercat, estalviant-se les cues.

A hores d'ara, el consumidor haurà de pagar les compres quan les vagi a recollir al mercat, però la idea és que properament també es puguin abonar a través d'internet. El nou sistema de comandes vol servir per atraure un públic més jove cap a la Plaça Mercat, tal com explica el president dels placers, Jordi Vilarrasa: "La gent que no té temps a esperar-se des d'ara poden venir a la Plaça Mercat i els ho tindrem tot apunt". 

Fruit del primer Fòrum d'Oportunitats

El sistema de comandes on-line funciona les 24 hores del dia, 365 dies a l'any. El robot de comandes és l'estrella del nou web del Mercat d'Olot. L'ha creat Volcànic Internet i és fruit del primer Fòrum d'Oportunitats de la ciutat, on els placers van exposar aquesta necessitat i l'empresa garrotxina va decidir treballar-hi. 

"Als comerciants cada cop els arriben més comandes per whatsapp", explica David Jané, de Volcànic Internet. És per això que han volgut crear un sistema de compres el més semblant possible que si una persona enviés un whatsapp al placer demanant-li què vol comprar. Enlloc de fer-ho al placer ho fa a un robot que dóna servei a tots els placers i amb una sola comanda es pot fer la llista del que es necessita a les diferents parades. El placer online ho distribueix a cadascun dels comerços del Mercat d'Olot. 
Arxivat a