policia municipal d'Olot

Un documental repassa els 125 anys de la policia municipal a través de 13 testimonis

S'ha estrenat una nova entrega de la sèrie "Memòries de..." | El documental està farcit d'anècdotes, amb la voluntat de conservar la memòria històrica de la ciutat

per Redacció NacióGarrotxa, 7 de desembre de 2016 a les 08:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de desembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La història dels 125 anys de la policia municipal d'Olot protagonitza el nou documental de la sèrie Memòries de..., que s'estrenarà aquest dissabte a les 12 del migdia als Cines Olot. El film, realitzat per Zeba Produccions i dirigit per Eduard Miguel, repassa l'evolució del cos, les funcions que ha anat assumint i alguns dels noms que han sobresortit a cada època. 


En total s'han entrevistat 13 persones, la majoria vinculades amb el cos. Hi apareixen agents actuals, d'altres ja jubilats o que han canviat de feina i també l'exregidor Joan Albesa, que va modernitzar la policia, o l'historiador Josep Murlà. El documental està farcit d'anècdotes, amb la voluntat de conservar la memòria històrica de la ciutat, a través dels testimonis personals, segons explica Miguel. 

La policia municipal d'Olot es va crear al 1890 i era molt diferent de com la coneixem avui en dia. Al principi les seves funcions eren purament de vigilants. Amb l'arribada dels automòbils es dediquen sobretot a dirigir el trànsit, en no haver-hi cap semàfor. Amb l'arribada de la democràcia el cos es professionalitza i es transforma com el coneixem avui en dia. 


El documental s’estrenarà aquest dissabte 10 de desembre, a les 12 del migdia, als Cines Olot. L’entrada és gratuïta però cal recollir una invitació a través del web www.olotcultura.cat (apartat venda d’entrades), al Teatre o a Can Trincheria i, si en queden de disponibles, el mateix dia abans de la projecció als Cines Olot.

 

Participació