Un documental repassa els 125 anys de la policia municipal a través de 13 testimonis

S'ha estrenat una nova entrega de la sèrie "Memòries de..." | El documental està farcit d'anècdotes, amb la voluntat de conservar la memòria històrica de la ciutat

Tràiler del documental «Memòries de la policia municipal d'Olot»
Tràiler del documental «Memòries de la policia municipal d'Olot»
Redacció NacióGarrotxa
07 de desembre del 2016
Actualitzat el 12 de desembre a les 9:03h

La història dels 125 anys de la policia municipal d'Olot protagonitza el nou documental de la sèrie Memòries de..., que s'estrenarà aquest dissabte a les 12 del migdia als Cines Olot. El film, realitzat per Zeba Produccions i dirigit per Eduard Miguel, repassa l'evolució del cos, les funcions que ha anat assumint i alguns dels noms que han sobresortit a cada època. 

En total s'han entrevistat 13 persones, la majoria vinculades amb el cos. Hi apareixen agents actuals, d'altres ja jubilats o que han canviat de feina i també l'exregidor Joan Albesa, que va modernitzar la policia, o l'historiador Josep Murlà. El documental està farcit d'anècdotes, amb la voluntat de conservar la memòria històrica de la ciutat, a través dels testimonis personals, segons explica Miguel. 

La policia municipal d'Olot es va crear al 1890 i era molt diferent de com la coneixem avui en dia. Al principi les seves funcions eren purament de vigilants. Amb l'arribada dels automòbils es dediquen sobretot a dirigir el trànsit, en no haver-hi cap semàfor. Amb l'arribada de la democràcia el cos es professionalitza i es transforma com el coneixem avui en dia. 

El documental s’estrenarà aquest dissabte 10 de desembre, a les 12 del migdia, als Cines Olot. L’entrada és gratuïta però cal recollir una invitació a través del web www.olotcultura.cat (apartat venda d’entrades), al Teatre o a Can Trincheria i, si en queden de disponibles, el mateix dia abans de la projecció als Cines Olot.
Arxivat a