La Mostra de Pessebres es pregunta si realment Jesús va néixer en una establia

Des de dissabte i fins al 8 de gener es podran visitar les exposicions de l'Hospici, Can Trincheria, el Museu dels Sants, el Claustre del Carme i les finestres de la Biblioteca | Un dels muntatges ret homenatge a totes les figures femenines dels pessebres

29 de novembre del 2016
Actualitzat a les 17:02h
Cinc seus conformen la Mostra de Pessebres d'Olot, que s'inaugura aquest dissabte i es podrà visitar fins al 8 de gener. Al Museu dels Sants es troba una de les "exposicions de tesi", en paraules del regidor de Cultura, Josep Berga. Allà, Javi Palomo tracta de clarificar si realment Jesús va néixer en un estable de Betlem i si al seu costat hi havia un bou i una mula. 

Palomo també firma una altra de les exposicions, la que es podrà veure a la planta baixa de Can Trincheria. Allà es mostraran tot un seguit de figures de pessebre femenines com la dona que renta, la vella que fila o la senyora del pandero, entre altres. També a Can Trincheria es pot visitar el pessebre monumental de la casa. 

Pessebre monumental, al pati de l'Hospici

Al pati de l'Hospici David López hi munta el pessebre monumental, amb les figures de la ciutat modelades a El Arte Cristiano. Sant Josep, la verge Maria i el nen Jesús s'instal·len a les ruïnes d'una antiga masia de la Garrotxa. A la Sala Oberta 2 de l'Hospici hi haurà una vintena de diorames de l'Agrupació de Pessebristes, que compartiran espai amb els pessebres de la família Molina-Grabulosa i el taller d'estatuària de la famlia Casanelles. 

Les finestres de la Biblioteca Marià Vayreda repeteixen com a seus. Aquest any s'hi podran veure figures de pastors modelades pels alumnes de l'Escola Municipal d'Expressió. Al Claustre del Carme, els alumnes d'arquitectura efímera de l'Escola d'Art d'Olot hi munten els seus particulars Bons auguris
 

Presentació de la Mostra de Pessebres 2016-17. Foto: Andreu Oliveras


La mostra programa també tot un seguit d'activitats i tallers complementaris des d'aquest cap de setmana i fins passat Reis. 
Arxivat a