Més de 3.200 persones participen de l'itinerari d'Identitats ImPossibles

L'exposició del Museu dels Sants sobre la diversitat sexual tanca amb un bon regust pel que fa a la resposta del públic

Durant cinc mesos el Museu dels Sants ha tractat la diversitat sexual
Durant cinc mesos el Museu dels Sants ha tractat la diversitat sexual | Andreu Oliveras
Redacció NacióGarrotxa
29 de novembre del 2016
Actualitzat a les 8:52h
Un total de 3.286 persones han assistit a alguna de les activitats de l'itinerari d'Identitats ImPossibles, organitzades per l'Institut de Cultura d’Olot i el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa. Durant cinc mesos s'ha tractat el dret a la diversitat sexual i de gènere a través de múltiples vessants. L'itinerari va començar amb la inauguració de l'exposició "Identitats ImPossibles. Gènere, desig i iconografia" el 18 de juny i es va tancar el passat diumenge 20 de novembre.

La valoració que se'n fa des de les dues institucions organitzadores és molt positiva tant a nivell quantitatiu com sobretot qualitatiu, basant-se amb els comentaris recollits al llibre de visites del final de l'exposició del Museu dels Sants.

Més de 400 alumnes d'instituts de la comarca han visitat l'exposició i, a més, han treballat el tema a l'aula. Una tècnica del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa assistia a l'escola per introduir conceptes i temes teòrics i després els joves visitaven l'exposició, tot fent una anàlisis de les entrevistes dels testimonis. També es potenciava la participació de l’alumnat per explicar la seva experiència a l'entorn de l'activitat.

En relació a la resta d’activitats de l’itinerari, el públic ha valorat especialment l’obra de teatre Limbo, que va exhaurir les entrades en l’únic dia de representació al Teatre Principal d’Olot. També han tingut molt bona acollida les dues sessions de “L'hora del conte” de la Biblioteca Marià Vayreda dedicades a contes per a infants sobre el tema de la diversitat sexual i de gènere.

La taula rodona sobre diversitat sexual i de gènere i religions també va ser un dels actes estrella de l'Itinerari, amb més de 140 assistents d’àmbits molt diferents. La diversitat de públics ha estat una constant al llarg de totes les activitats d’Identitats ImPossibles. L’itinerari ha aconseguit arribar a diferents grups de població i ha atret també a moltes persones de fora de la comarca interessades en la temàtica LGTBI.

Aquest és el primer d’una sèrie d’itineraris dedicats als drets civils que s’organitzaran des de l’Institut de Cultura d’Olot i el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa. A cada temporada es posarà el focus en alguna diversitat que s’analitzarà a través de múltiples activitats.
Arxivat a