La Garrotxa recull 31.937 aliments en la jornada central del Gran Recapte

Són 690 unitats més que les recollides l'any passat pel Gran Recapte | Fins les festes de Nadal es poden seguir fent donacions de productes bàsics

El Gran Recapte, dissabte a un supermercat d'Olot
El Gran Recapte, dissabte a un supermercat d'Olot | Martí Albesa
Redacció NacióGarrotxa
28 de novembre del 2016
Actualitzat el 08 de desembre a les 9:55h
La jornada central del Gran Recapte recull 31.937 aliments i productes bàsics a la Garrotxa, 690 unitats més que les obtingudes l'any passat a la cita. Els aliments recollits duraran entre dos i tres mesos al Centre de Distribució d'Aliments. 

El president del Consorci d'Acció Social de la Garrotxa, Joan Espona, ha agraït a tots els participants que "hagin dedicat una part de la seva compra a la solidaritat i que demostrin així que la Garrotxa té una sensibilitat especial en temes socials". Espona també ha destacat la feina feta pels voluntaris. 270 persones van fer possible el Gran Recapte ja sigui recollint les donacions als supermercats, portant les caixes cap al Centre de Distribució d'Aliments o posant cadascun dels aliments al prestatge corresponent del CDA. 

Tot i que la jornada principal del Gran Recapte era aquest dissabte, en algunes poblacions de la comarca la recollida s'allargarà fins a les festes de Nadal, fet que farà pujar encara més el nombre de donacions. Arreu de la comarca hi ha 90 punts de recollida. 

Des de Càritas es demanava que es doni, sobretot, cafè soluble, sardines en llauna, llet sencera, farina, tomàquet triturat, llegums cuits, llaunes de tonyina, cacau, sucre, sal, oli, detergent de roba líquid, sabó de rentar plats, gel de dutxa, lleixiu i bolquers de les talles quatre i cinc. El seu president es mostra satisfet perquè la majoria de donacions s'han cenyit als productes sol·licitats. 

Creu Roja també ha col·laborat a fer possible el Gran Recapte, així com els casals d'avis de la comarca que van teixir bosses de roba reutilitzables on posar els aliments. 

Més de 4.000 tones d'aliments a Catalunya

Al conjunt del país, els quatre Bancs dels Aliments de Catalunya estimen que la vuitena edició del Gran Recapte assolirà una xifra d'aliments recaptats similar a la de la passada edició, quan se'n van recollir 4.642 tones. Segons un comunicat, tot fa preveure que el recompte final d'aliments bàsics superarà les 4.000 tones.